Annonce:
Annonce:

28-årig varetægtsfængslet i sag om bandedrab og drabsforsøg

Endnu en mand er anholdt for at deltage i drabet på 27-årig NNV'er på Nørrebro, der satte gang i den voldsomme konflikt mellem gadebanden og et svensk netværk

Skyderierne i København starter ifølge Ekstra Bladets oplysninger med en dansk bandefigur ved Gibraltar og nogen, der vil have fingrene i hans hash. Få et overblik over sagen her.

Skyderiet i Rødovre var blot et af flere på samme weekend. Ekstra Bladets kriminalredaktion giver dig overblikket over de blodige dage.
Annonce:
Følg Krimi

En 28-årig mand er fredag morgen blevet fremstillet i dommervagten ved Københavns Byret og varetægtsfængslet i 13 dage.

Han er sigtet for medvirken til drabet på en 27-årig mand fra gadebanden NNV, der blev skudt i ryggen 2. december sidste år på Sorgenfrigade på Nørrebro i København og kort tid efter afgik ved døden.

Herudover er han sigtet for medvirken til drabsforsøg på en uidentificeret person, der efter politiets opfattelse stod ved siden af den dræbte, men undslap kuglerne ved at løbe fra stedet.

Sigtet efter bandeparagaffen
Den 28-årige er sigtet efter bandeparagraffen, hvilket betyder, at politiet vurderer, at skudepisoden var led i en bandekonflikt, og bliver han dømt kan straffen fordobles.

Annonce:

Han er ligeledes sigtet for i forening med andre gerningsmænd at have været i besiddelse af den pistol af mærket Glock, der blev benyttet under skyderiet, hvor der blev afgivet fem skud.

Politiet anholdt 2. december umiddelbart efter mordet to mænd, der stadig er varetægtsfængslet. Manden på billedet er sigtet for at have ført flugtbilen. Foto: privat
Politiet anholdt 2. december umiddelbart efter mordet to mænd, der stadig er varetægtsfængslet. Manden på billedet er sigtet for at have ført flugtbilen. Foto: privat

Mange mistænkte gerningsmænd
Kort tid efter at den 27-årige blev skudt få meter fra den befærdede Nørrebrogade 16.30 den 2. december kunne politiet anholde en 18-årig dansker og en 21-årig svensker i en bil tæt på gerningsstedet.

De blev efterfølgende sigtet og varetægtsfængslet for drab og drabsforsøg.

Under grundlovsforhøret kom det frem, at politiet anser svenskeren for at være manden, der affyrede de dræbende skud, mens den 18-årige havde til opgave at køre flugtbilen. .

Deltog i planlægning
I løbet af december blev yderligere fire mænd anholdt og sigtet for at have spillet en rolle i drabet.

Annonce:

Den 28-årige der fredag er blevet varetægtsfængslet er dermed den syvende mand, der bliver sat i forbindelse med bandedrabet på den 27-årige NNV'er. Det fremgår af sigtelsen, at politiet mistænker, at der er flere uidentificerede gerningsmænd i sagen.

Den 28-årige har ifølge politiet medvirket til skyderiet ved i dagene op til 2. december at rekognoscere gerningsstedet, der ifølge Ekstra Bladets oplysninger er et kendt tilholdssted for NNV, i selskab med den 21-årige svensker, der er sigtet for at være pistolmanden.

Herudover har han ifølge sigtelsen transporteret svenskeren til en lejlighed i København, hvor han boede et par dage inden drabet.

Det er politiets opfattelse, at den 28-årige 3. december, dagen efter skyderiet, vendte tilbage til lejligheden og tømte den for svenskerens ting, som han efterfølgende opbevarede hjemme hos sig selv.

Han nægter sig skyldig.

Led i brutal konflikt
Mordet på Sorgenfrigade 2. december var ifølge politiet første fatalitet i den meget omtalte konflikt mellem gadebanden NNV og det svenske netværk kaldet Söderkulla, opkaldt efter den forstad til Malmø, hvor gruppen har sine rødder.

Annonce:

Dagen efter blev drabet ifølge politiets teori byttet, da to mænd trængte ind i en frisørsalon i Rødovre og skød løs. Den 28-årige svenske indehaver blev hårdt såret og en 17-årig bulgarsk statsborger blev dræbt, mens han var i færd med at klippe en 15-årig skoledreng, der blev ramt i hånden.

Først blev to mænd på 29 og 34 år anholdt og varetægtsfængslet 22. december sidste år sigtet for drabet på teenagedrengen, og drabsforsøg på de to andre. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er de begge relaterede til NNV.

Og 19. januar i år blev en tredje mistænkt, en 28-årig højtstående NNV'er, ligeledes varetægtsfængslet i sagen.

Ekstra Bladet har lavet et overblik over de seneste måneders mange skyderier her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: