28 adresser er ransaget i aktion mod ulovligt pirat-tv

En formodet bagmand er onsdag anholdt i stor aktion mod ulovligt pirat-tv på tværs af flere politikredse

En 60-årig formodet bagmand er blevet anholdt, og 28 husstande er blevet ransaget i en større sag om ulovligt pirat-tv.

Det oplyser Anklagemyndigheden i en pressemeddelelse.

Det er Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) - Bagmandspolitiet, der står bag efterforskningen.

- Alt tyder på, at bagmanden har distribueret ulovligt tv til en lang række husstande. Nu skal efterforskningen vise, om han også har tjent penge på distributionen, siger Michael Lichtenstein, fungerende vicepolitiinspektør i SØIK.

27 husstande har fået beslaglagt udstyr, som gør det muligt at se tv uden at betale den retmæssige udbyder.

SØIK har med assistance fra politikredsene i Midt- og Vestjylland, Syd- og Sønderjylland og Rigspolitiets Nationale Cybercrime Center onsdag gennemført aktionen.

Der er op mod 50.000 personer, der ser ulovligt pirat-tv i Danmark, anslår interesseorganisationen Nordic Content Protection.

Det foregår typisk ved, at en bagmand køber adgang til en tv-pakke og derefter ulovligt kopierer og distribuerer tv-signalet via internettet.

I denne sag har den formodede bagmand kopieret et tv-signal fra Canal Digital, som han har distribueret ulovligt via en server, der har sendt signalet ud til de 28 husstande.

- Bagmanden står over for en straffesag, mens brugerne kan se frem til bøder. Derudover kan de alle forvente et stort erstatningskrav fra tv-udbyderen, siger Michael Lichtenstein.

Anholdelsen af den formodede bagmand skete onsdag morgen på hans adresse på Als.

Samtidig slog politiet til på 28 husstande i Midt-, Vest- og Sønderjylland, som blev ransaget.

SØIK kom på sporet af sagen efter en anmeldelse fra Nordic Content Protection, der repræsenterer tv-udbyderne.

I en udtalelse roser politiets øverste chef, justitsminister Søren Pape Poulsen (K), onsdagens aktion.

Han påpeger, at flere sager om krænkelse af ophavsret er blevet samlet hos Bagmandspolitiet, og at området har fået tilført flere ressourcer.

- Derfor er jeg også meget tilfreds med at se, at den forstærkede indsats har båret frugt, hedder det fra Søren Pape Poulsen.

- Dagens aktion et er et vigtigt signal til både borgere og erhvervslivet om, at det her er noget politiet tager alvorligt, og at ulovlige downloads kan have strafferetlige konsekvenser.