29-årig mand anholdt for at true MF'er

Lukket retsmøde om trusler mod folketingsmedlem Mai Mercado (K)

Folketingsmedlem Mai Mercado (K) er blevet truet af en 29-årig mand, som politiet nu kræver fængslet. (Foto: René Schütze)
Folketingsmedlem Mai Mercado (K) er blevet truet af en 29-årig mand, som politiet nu kræver fængslet. (Foto: René Schütze)

En indtil videre ukendt 29-årig mand fra Haderslev bliver her klokken 11.30 fremstillet i et grundlovsforhør ved retten i Sønderborg på en sigtelse for trusler mod det konservative medlem af Folketinget, Mai Mercado.

Hun bekræfter over for TV2, at det er hende, som er genstand for truslerne, men derud over vil hun ikke uddybe oplysningerne.

I følge vicepolitiinspektør Bent Thuesen fra Syd- og Sønderjyllands Politi vil politiet kræve lukkede døre under retsmødet. Han er fåmælt om sagens indhold.

- Vi ønsker at lukke dørene, fordi vi indtil videre kun kender sagen fra den ene side. Vi skal have fundet ud af, hvad der er op og ned.

- Og det er kun folketingsmedlemmets side af sagen, I kender?

- Ja.

- Hvem er politikeren?

- Det kan jeg ikke oplyse. Ikke en lokal person her i Syd- og Sønderjylland.

- Hvilke trusler drejer det sig om?

- Det kan jeg ikke komme nærmere ind på, siger Bent Thuesen.

Anmeldt for tre dage siden
I følge Mai Mercado's Facobook-profil blev truslerne politianmeldt 18. juni, efter at hun på de sociale medier havde rost Københavns Politi for nedrivning af hashboder i Pusher Street på Christiania.

I et af FB-indlæggene skrev det konservative folketingsmedlem følgende:

'Findes der noget bedre end barsel med en nyfødt? Det skulle da lige være TV 2 NEWS kørende i baggrunden, hvor politiet gennemsmadrer hashboder på Christiania! I love it.'

Voldsomme reaktioner

Reaktionerne var voldsomme, beskriver hun således på profilen:

'I går kommenterede jeg så, hvordan politiet fjernede 37 hashboder i en razzia på Christiania. Det førte til flere dødstrusler, op til flere direkte sammenligninger med den engelske politiker Jo Cox, som blev skudt og stukket ihjel i denne uge'.

Mai Mercado fortsætter:

- Jeg har fået beskeder som: 'brænd i helvede', 'du fortjener et syrebad mens dine børn kigger på', 'håber du får besøg i nat og bliver gennemsmadret', 'dø luder', 'jeg håber du blir savet i stykker', 'håber dig og dit klamme barn dør af aids fucking herbes infektseret lorte luder'.

Mai Mercado forsvarer sine skriverier således:

- Debatten bliver nødt til at være på nogle ordentlige præmisser, og det er langt over min grænse, når folk begynder at true med at slå mig og min familie ihjel', skriver hun på sin profil.

 

 

1 af 2 Her er Facebook-opdateringen fra i lørdags, hvor Mai Mercado fortæller om truslerne
2 af 2 Folketingsmedlem Mai Mercado (K) er blevet truet af en 29-årig mand, som politiet nu kræver fængslet. (Foto: René Schütze)