30-årig sigtet for drab: Var det selvmord?

Politiet har kun fået tre døgn til at finde beviser mod 30-årig drabssigtet, der hævder, at hans eks-kæreste begik selvmord

Det mulige drab skete i denne ejendom på Nørrebro i København. Ifølge sigtelsen blev den 34-årige kvinde dræbt med kniv af sin 30-årige eks-kæreste, men beviserne er tynde, så han har kun fået anholdelsen opretholdt i tre døgn. (Foto: Kenneth Meyer)
Det mulige drab skete i denne ejendom på Nørrebro i København. Ifølge sigtelsen blev den 34-årige kvinde dræbt med kniv af sin 30-årige eks-kæreste, men beviserne er tynde, så han har kun fået anholdelsen opretholdt i tre døgn. (Foto: Kenneth Meyer)
Følg Krimi

Ved du noget om sagen? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

Var det drab eller selvmord?

Det har politiet fået tre døgn til at efterforske, efter at Københavns Byret i aftes afviste at varetægtsfængsle en 30-årig mand, som politiet sigter for drab på sin eks-kæreste.

Den 34-årige TVL blev dræbt af flere knivstik tidligt i går morges i sin lejlighed på Nørrebro i København, men var det en forbrydelse eller et selvmord?

Den 30-årige eks-kæreste til kvinden, som tidligere har delt lejligheden med hende, blev i går sigtet for drab, men han nægter sig skyldig og har, efter hvad Ekstra Bladet erfarer, forklaret, at TVL stak sig selv med kniven.

Svage beviser
Politiet var i går længe i tvivl om, hvad der var egentlig sket og efterforskede først sagen som et ’mistænkeligt dødsfald’.

Københavns Byret afviste efter et flere timer langt grundlovsforhør at varetægtsfængsle den 30-årige, men opretholdt kun hans anholdelse i 72 timer.

Det betyder, at politiets beviser er svage, og at der skal nye konkrete oplysninger på bordet, hvis den 30-årige skal fængsles for drab.

Obduktion i dag
TVL bliver først obduceret i dag, og obduktionen ventes endeligt at give svar på, om sigtelsen for drab mod den 30-årige holder. Ved selvmord med kniv ses der oftest såkaldte ’'tøvelæsioner’, hvor selvmorderen først har stukket sig med for lille en kraft.

Drabschef Jens Møller, Københavns politi, vil ikke kommentere teorien om et muligt selvmord: – Jeg har ingen kommentarer til efterforskningen i øjeblikket, siger han.

Grundlovsforhøret over den 30-årige højtuddannede iværksætter blev holdt for lukkede døre efter krav fra anklageren Lizette Jørgensen: – Jeg forventer, at den sigtede kommer med en forklaring i dag, som politiet skal efterforske og efterprøve, sagde anklageren i går.

Hans forsvarer advokat Jørgen Lange oplyste i retten, at den 30-årige nægter sig skyldig, men at han var villig til at svare på spørgsmål i retten.

Ifølge sigtelsen skete drabet cirka klokken 5.28 mandag morgen. Det var angiveligt den 30-årige, der selv slog alarm, og en politipatrulje fandt den 34-årige kvinde døde med knivstik i halsen.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind