31-årig dømt for knivdrab i Aalborg

44-årige Søren Larsen blev dræbt under et massivt drukgilde - nu er drabsmanden dømt

Søren Larsen mistede livet ved et knivstikkeri i en lejlighed på Aggersundvej i Aalborg (Foto: Privat)
Søren Larsen mistede livet ved et knivstikkeri i en lejlighed på Aggersundvej i Aalborg (Foto: Privat)

En 31-årig mand er onsdag blevet idømt 12 års fængsel for at have stukket en anden mand ihjel i en lejlighed i Aalborg i november sidste år.

Ofret var den 44-årige Søren Larsen, som forblødte, da et af knivstikkene i brystet læderede hans legemspulsåre.

I retten kunne den 31-årige Henrik Grøne Larsen ikke huske, hvad der var sket, da manden blev dræbt under et massivt drukgilde, skriver Nordjyske.

Forsvareren gik efter vold med døden til følge, men Retten i Aalborg fandt altså den 31-årige skyldig i drab.

Søren Larsen mistede i nat livet ved et knivstikkeri i en lejlighed på Aggersundvej i Aalborg (Foto: Privat) Krimi Søren dræbt af knivstik: 'Han var en fantastisk mand'

Den 31-årige var tildelt flere slag, angiveligt af to HA-rockere. Da de havde forladt lejligheden, kom den 44-årige ind af døren og blev kort efter stukket syv gange i hoved, skulder og i brystet.

Den 31-årige ankede onsdag dommen på stedet.

Det fremgår desuden af anklageskriftet mod den 31-årige, at han tidligere er straffet for voldskriminalitet.

Anklagemyndigheden krævede ham derfor dømt efter en skærpende bestemmelse i straffeloven, der forudsætter, at den tiltalte tidligere er dømt for vold.

Søren Larsen mistede livet ved et knivstikkeri i en lejlighed på Aggersundvej i Aalborg. (Privatfoto) Krimi Søren blev dræbt af knivstik i hoved og bryst

Episoden i lejligheden fandt sted natten til den 22. november i fjor, og politiet valgte i første omgang at anholde den 31-årige mand, kort tid efter at man modtog anmeldelsen.

Senere blev den 31-åriges mor, en 64-årig kvinde, også anholdt, og begge blev fremstillet i grundlovsforhør, hvor en dommer ved Retten i Aalborg valgte at fængsle både mor og søn.

Sigtelsen lød på, at de havde begået drabet i forening, men kvinden er efterfølgende blevet løsladt, og anklagemyndigheden har valgt kun at rejse tiltale mod sønnen.