31-årig mand dømt efter corona-demo

En 31-årig mand er blevet idømt 18 måneders fængsel for vold mod politiet under en Men In Black-demonstration

Følg Krimi

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): Det var en coronarelateret forbrydelse, da en 31-årig mand, deltog i den omdiskuterede Men In Black-demonstration 9. januar i København. Under demonstrationen sendte manden seks skud fra et romerlys mod politiet. Det ene skud ramte en betjent. Det har i dag kostet manden 18 måneders fængsel.

Den 31-årige blev dømt for grov vold mod tjenestemand i funktion. Manden blev også dømt for forstyrrelse af den offentlige orden. Straffen blev fastsat efter § 81 d, der handler om, 'hvorvidt lovovertrædelsen har baggrund i eller sammenhæng med covid-19 epidemien'. Det er den samme paragraf, som i tidligere sager har givet en fordobling af straffen.

Dommeren præciserede dog ikke, hvorvidt straffen her blev fordoblet eller blev forhøjet i mindre grad.

Demonstrant tiltalt efter corona-demo: Ikke min mening at ramme politiet

'Helt almindelig familiefar'

Den 31-årige var tydeligt påvirket af situationen, både da dommen blev afsagt, men også under hans forklaring.

- Jeg er bare en helt almindelig familiefar. Jeg er ked af de ting, som jeg har gjort, og at jeg har bragt min familie i den her situation. Min datter har brug for mig, og jeg har brug for at komme hjem til hende, sagde den 31-årige grådkvalt i retten.

Den 31-årige er ikke tidligere straffet. Han havde indtil for nylig et job i et stormagasin, hvor han blandt andet sørgede for, at coronarestriktionerne blev overholdt.  

Kom tilfældigt forbi

Den 31-årige forklarede, at han kom til København fra Fyn på dagen, og at det aldrig var hans intention at deltage i demonstrationen. Han så kun på, indtil en demonstrant gav ham et romerlys. Han forklarede, at han blev grebet af stemningen, og det var derfor, at han antændte romerlyset.

Den 31-årige mand har udbedt sig betænkningstid, i forhold til, om han vil anke dommen.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind