32-årig fængslet efter Mette F.-afbrænding

Nægter sig skyldig: Søndag blev to andre sat bag tremmer efter weekendens begivenheder

En dukke af Mette Frederiksen blev brændt af til Men in Black demonstrationen lørdag aften.
Følg Krimi

RETTEN PÅ FREDERIKSBERG (Ekstra Bladet): En 32-årig mand er mandag blevet fængslet, efter at en dukke, der forestillede statsminister Mette Frederiksen (S), blev brændt af i København lørdag aften.

Dukken var påført et skilt, hvor der stod 'Hun må og skal aflives'.

Den lyse mand blev mandag morgen ført ind i retslokalet. Lokkerne var rødblonde og huden rødmosset. Han havde blå øjne og var iført en grå hættetrøje, joggingbukser og blåt mundbind.

Før forhøret gik i gang, sad han med korslagte arme og hviskede med sin forsvarer Irene Zehngraff. Den sigtede gestikulerede, når han forsøgte at forklare noget til forsvareren, men fremstod ellers fattet. Da han smøgede ærmerne op, åbenbarede der sig flere sorte tatoveringer op ad armene. Manden var almindelig af bygning.

Majestætsfornærmelse
Han er sigtet efter straffelovens paragraf 266 om trusler samt 115 og 113. Mens den 115 populært sagt handler om majestætsfornærmelse, handler paragraf 113 om angreb på regeringen. Paragraffen har en strafferamme på 16 års fængsel.

Manden nægter sig skyldig i samtlige sigtelser.

To mænd er i forvejen varetægtsfængslet i sagen. Dommeren fandt i deres såvel som i den senest fængsledes sag kun grundlag for at fængsle dem for sigtelser for trusler efter straffelovens paragraf 266 og 115, men ikke 113.

Den 32-årige er beskyttet af et navneforbud.

Dukken forestillende Mette Frederiksen havde et skilt om halsen med teksten: 'Hun må og skal aflives'. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Dukken forestillende Mette Frederiksen havde et skilt om halsen med teksten: 'Hun må og skal aflives'. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
 

Sammenstød
Grundlovsforhøret af de to mænd søndag blev afholdt bag lukkede døre, men det bad senioranklager Søren Harbo ikke om i dag.

- I går var det af efterforskningsmæssige hensyn, men nu har vi fået forklaringerne, og dommeren har ikke fængslet på efterforskningshensyn, men hensynet til retsfølelsen, sagde Søren Harbo før grundlovsforhøret til Ekstra Bladet.

De to mænd, som blev fængslet i går, har taget betænkningstid i forhold til, om de skal kære fængslingen, som indtil videre er fastsat til 19. februarS-ordfører om dukke-afbrænding: - Alvorlig radikalisering .

Det har også den 32-årige, som blev fængslet i dag.

Dukken, som skulle forestille Mette Frederiksen, blev brændt af under uroligheder efter en demonstration mod regeringens coronarestriktioner.

Demonstrationen var arrangeret af gruppen Men In Black, og den planlagte demonstration foregik fredeligt. Den blev afsluttet foran Forum i København, hvor flere personer efterfølgende endte i sammenstød med politiet.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind