33 mænd gruppevoldtog 16-årig - voldtægtsbillede fik hundredvis af likes

De sociale medier i Brasilien er i oprør, efter det er kommet frem, hvordan er gruppe af mænd har delt billeder og videoer af gruppevoldtægt af 16-årig pige

Lucas Perdomo Duarte Santos (tv.) og Raphael Assis Duarte Belo (th) jages lige nu af politiet. (Foto: Politifoto)
Lucas Perdomo Duarte Santos (tv.) og Raphael Assis Duarte Belo (th) jages lige nu af politiet. (Foto: Politifoto)

Brasiliansk politi jagter lige nu op mod 33 gerningsmænd, der er mistænkt for at have gruppevoldtaget en 16-årig i mere end et døgn sidste weekend i et slumområde i den brasilianske storby Rio de Janeiro. En mand er blevet anholdt.

Indtil videre er fire af de formodede gerningsmænd identificeret. De er alle kendte kriminelle. Blandt andet pigens 20-årige kæreste, som lokkede hende med til den lejlighed, hvor hun blev udsat for det brutale overgreb. Politiets teori er, at hun blev voldtaget, da kæresten mistænkte hende for at have været utro.

Sagen har valt stor furore i Brasilien på de sociale medier, hvor undertrykkelse af kvinder, voldtægtskultur og psykologisk vold på nettet er blevet del af en hård debat.

Blot to dage efter, at den 16-årige pige angiveligt blev voldtaget lagde en af gerningsmændene nemlig en 40 sekunder lang video ud på et socialt medie. Videoen viste pigen nøgen og bevidstløs. Videoen er senere blevet slettet.

Det skriver The Guardian.

En anden mand fik taget et billede, hvor han poserede ved siden af pigens nøgne kønsdele. Efterfølgende lagde han billedet på Twitter, hvor det fik 500 'likes', inden det blev fjernet. Men billedet blev ikke fjernet før pigens chokerede familie så det, og kontaktede politiet.

Den 16-årige pige har angiveligt forklaret, at hun husker meget lidt af, hvad der skete. Hun husker blot, at hun kom hjem til sin kæreste lørdag herefter er hukommelsen næsten tom. Næste dag vågner hun op i andet hus nøgen og påvirket af stoffer.

33 mænd voldtog 16-årig og lagde det på Twitter

Rundt om hende stod 33 mænd med rifler og pistoler, har hun fortalt til politiet.

Fire mistænkte
Politiet har indtil videre identificeret fire mistænkte for den grufuld forbrydelse. Hendes 20-årige kæreste Lucas Perdomo Duarte Santos og 41-årige Raphael Assis Duarte Belo er begge med i videoen. Desuden er 18-årige Marcelo Miranda da Cruz Correa og 20-årige Michel Brazil da Silva mistænkt for at have distribueret videoen på internettet.

Hvem den anholdte er, vides endnu ikke.

Det brasilianske medie Globo.com har været i kontakt med et familiemedlem til pigen, der fortæller, at en gademedarbejder reddede hendes liv.

- Der var en person, der reddede hendes liv, for jeg er sikker på, at de ville slå hendes ihjel.  Vi er meget kede af det og indignerede. Vi er chokerede over, at der er så meget ondskab i verden, siger familiemedlemmet.

Den 16-årige pige er efterfølgende blevet undersøgt, og det er blevet bekræftet, at hun blev voldtaget. Det er politiets teori, at gerningsmændene alle er en del af det kriminelle miljø.