34 personer sigtet i Københavns Nordvestkvarter

Søndag er 34 personer blevet sigtet for overtrædelse af forsamlingsforbuddet i Københavns Nordvestkvarter

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

Københavns Politi har søndag omkring klokken 15 været til stede i området ved Theklavej i Københavns Nordvestkvarter, hvor alt for mange mennesker var samlet på samme sted.

Det oplyser politiet til Ekstra Bladet.

- Der var samlet alt for mange mennesker i området, og derfor har vi rejst sigtelse for overtrædelse af forsamlingsforbuddet, siger Jesper Bangsgaard, vicepolitiinspektør ved Københavns Politi.

I alt 34 personer er blevet sigtet, lyder det fra politiet.

- De er blevet sigtet for overtrædelse af forbuddet, og så bliver der på et tidspunkt udstedt en bøde, som de modtager via e-Boks, siger han.

De 34 personer var samlet i et privat klublokale uden et anerkendelsesværdigt formål, fortæller Jesper Bangsgaard, der på nuværende tidspunkt ikke har flere oplysninger at give.

Første bøder for at bryde opholdsforbud uddelt i København

Vil give flere bøder
Lørdag varslede chef for Rigspolitiet Thorkild Fogde, at politiet nu ville uddele flere bøder til folk, der ikke overholder forbuddet om forsamlinger på maksimalt ti personer.

- Den nye strategi adskiller sig grundlæggende på to punkter.

- Punkt et er, at vi kommer til at køre en mere konsekvent linje i forhold til vores sanktionspolitik. Det vil sige færre advarsler og flere bøder.

- Punkt to er, at vi kommer til at tage advarselszoner og forbudszoner i brug for at forhindre sammenstimling på offentlige pladser, sagde han.

Lørdag blev der desuden indført midlertidige forbud mod ophold på både havnefronten ved Islands Brygge i København og ved Lakolk Butikscenter på Rømø.

Nu slår politiet ned: Her må du ikke stå stille

Københavns Politi forbyder midlertidigt ophold på Islands Brygge