Annonce:
Annonce:

35 piger sexkrænket på svensk festival for unge

Festivallen Putte i Parken i den svenske by Karlstad er blevet skæmmet af et utal af anmeldelser om seksuelle overgreb på helt unge piger

Unge er i denne weekend samlet til den gratis festival Putte i Parken i Karlstad. Foto: PR
Unge er i denne weekend samlet til den gratis festival Putte i Parken i Karlstad. Foto: PR
Annonce:
Følg Krimi

Lørdag har politiet modtaget 24 anmeldelser om sexkrænkelser på den svenske gratisfestival Putte i Parken i Karlstad, som henvender sig til helt unge musikelskere. Hermed har politiet i Värmland modtaget i alt 35 anmeldelser under festivalen.

Det skriver SVT.se.

- Det er ikke, hvad man ønsker, når man skal feste og have det sjovt. Folk burde komme og have det sjovt uden at skulle risikere at blive krænket eller overfaldet, siger Eva Högfeldt, vagthavende ved politiet i  Värmland.

Hun fortæller, at politiet lørdag havde et ekstra øje på særligt teenagedrenge i større grupper. Det besluttede man efter, at der var kommet flere anmeldelser om grupper af drenge, der omringede piger og kyssede og befamlede dem.

- Det er lykkedes os at identificere flere af mændene, som er blevet tilbageholdt for mistanke om sexkrænkelser, siger den vagthavende.

Annonce:

Samme fremgangsmåde
Lørdag fortalte politiet til Aftonbladet, at fremgangsmåden var den samme i flere af tilfældene 

- Pigerne beskriver det som, at en gruppe af unge drenge har omringet dem. De lister sig rundt og finder ofre, som de forsøger at befamle og kysse. Det er svært for os at opdage, når vi er på en plads, der er så trang, sagde politiets vagthavende i Värmland.

Se også: Masse-krænkelser til svensk festival for unge

Fredag aften pågreb to formodede krænkere, der dog er blevet løsladt igen, men er blevet bortvist fra festivalpladsen.

- De anholdte var uledsagede flygtningebørn, der er blevet hentet af medarbejdere fra deres flygtningehjem, sagde Per-Arne Eriksson fra politiet i Värmland.

Tog hende på røven
En af de piger, som angiveligt er blevet udsat for et overgreb, er 17-årige Alexandra Larsson, som deltager i festivallen hvert år.

Annonce:

- Der var rigtig mange mennesker, folk skubbede og dansede, og der var meget proppet. Pludselig mærker jeg, at nogen tager mig på røven. Heldigvis havde jeg jeans på, siger hun til Aftonbladet.

Alexandra vendte sig straks om for at finde den skyldige. Igen og igen spurgte hun folk bag sig, om de havde set, hvem der gjorde det, hvortil alle svarede: 'det var ikke mig'.

17-årige Alexandra udsat for massekrænkelse: Det er sygt

'Jeg mærkede fingre imellem mine ben'
Efter den første krænkelse forsøgte Alexandra at se koncerten færdig, men det skulle vise sig, at den ubehagelige oplevelse langt fra var overstået. Lige da hun havde vendt sig om, mærkede hun pludselig et par fingre imellem sine ben.

- Jeg kunne mærke en hånd bagfra, som tog mig i skridtet. Jeg tænkte bare 'Gud, hvad sker der'.

Gruppen af mænd bag hende nægtede stadig at have gjort noget.

- I ren impuls kigger jeg på dem alle og skriger lige ud, at 'uanset hvem du var, er du en gris'. Derefter gik vi derfra, for det var ikke sjovt at være der. Det var sygt, siger hun.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: