350 mennesker mødte op for at mindes ofrene for Nakskov-brand

Familier, venner og bekendte var mødt massivt frem for at støttes og minde brandofre i Nakskov

Sådan så det ud, da familie, venner og bekendte var mødt op for at mindes brandofrene (video: Per Rasmussen)

350 borgerne fra Nakskov og omegn mødte onsdag aften op for at mindes ofrene for fredagens dødsbrand, hvor børnene Freja, Casper, Viktor og Tobias omkom samt Thomas Sørensen, der i forsøget på at redde børnene også mistede livet i flammerne.

Mindegudstjenesten blev afholdt i Sankt Nicolai Kirke, hvor man på grund af det massive fremmøde havde stillet ekstra stole frem for at kunne huse de mange dybt berørte borgere, der repræsenterede venner, bekendte og familierne til de afdøde.

Meningsløs tragedie

I centrum for begivenhederne var de to mødre til de fire omkomne børn, Heidi og Sandra. Forrest i kirken sad de det meste af gudstjenesten som forstenede af den meningsløse ulykke, mens tårerne fik frit løb.

Talerne, salmerne og orglets toner overdøvede det meste af ceremonien de to dybt ulykkelige kvinder, men i en pause mellem den salmen 'Altid frejdig når du går' og postludiumet, skar lyden af de grædende mødre sig igennem det stille kirkerum og satte en tyk streg under den smerte den nærmeste familie til de omkomne i denne tid føler.

Stemmen spørger hvorfor

Ved mindegudstjenesten talte flere af Nakskovs lokale præster, samt Biskop Sten Skousgaard, der alle forsøgte at sætte ord på den sorg bysamfundet i disse dage er påvirkede af.

– Når sorgen rammer et helt samfund, så åbner kirken dørene op. Så er vi sammen og kan bede og få luft for alle disse dybe følelser.

– Det er ingen billig trøst at komme her, vi kommer her for at møde gud, lette vore hjerter, græde ud og vise vores følelser, sagde biskop Sten Skousgaard til forsamlingen, men i særdeleshed til de efterladte mødre.

Også sognepræst Kristian Hüttel talte til de efterladte mødre.

–  Kære Heidi og Sandra, afmagten har fået stemme og stemmen spørger hvorfor og hvordan. Stemmen kan råbe smerten ud i rummet, derfor har vi et fællesskab der viser, at ingen skal stå alene med den smerte, sorg og lidelse, sluttede sognepræst Kristian Hüttel.

Tegnede hilsner

Blandt de fremmødte var mange børn og skolekammerater, der var venner med de fire omkomne børn. I kirken var der opstillet en række borde, hvor de unge kunne tegne og skrive hilsner.

Under gudstjenesten sad børnene koncentreret og satte streg på deres følelser, mens de på deres egen måde mindedes deres venner i farverige illustrationer.

Ceremonien sluttede med, at hundredevis af borgere i en smuk gestus tændte lys for de afdøde og i det hele taget samlede borgerne sig om familierne til de afdøde. Følelserne sad uden på tøjet og der blev krammet, snakket og grædt.

Lokalsamfundet er i sorg over de fem ofre. I nedenstående videoklip bliver der lagt blomster til ofrene dagen efter ulykken (video: Per Rasmussen)

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær