38-årig pakistaner henrettet efter dødsdom som teenager

Britisk menneskerettighedsgruppe mener, at henrettet pakistaner blev torteret til at tilstå.

En pakistansk mand, der blev dømt for drab som 15-årig, er blevet henrettet onsdag, oplyser myndighederne. Det sker dagen efter, at en anden ung drabsmand fik sin henrettelse ved hængning udsat for fjerde gang.

Den nu 38-årige Aftab Bahadur Masih blev hængt i et fængsel i den østligt beliggende by Lahore for at have dræbt tre mennesker i 1992, siger en fængselsfunktionær, der ønsker at være anonym.

På tidspunktet for forbrydelsen var den kriminelle lavalder i landet 15 år, inden den i 2000 blev hævet til 18 år.

Den britiske menneskerettighedsgruppe Reprieve siger, at politiet torterede Masih til at tilstå.

- Det er i sandhed en skammens dag for retssystemet i Pakistan, siger Maya Foa, der er leder af Reprieves gruppe for dødsstraf.

Henrettelsen af Masih fandt sted dagen efter, at myndighederne for fjerde gang udsatte en planlagt hængning af en anden mand, Shafqat Hussain, hvis familie siger, at han var bare 14 år, da han blev idømt dødsstraf for drab i 2004.

Pakistan hævede i december et seksårigt stop for effektuering af dødsstraffe, efter at militante medlemmer af Taliban dræbte 136 børn på en skole i den nordvestligt beliggende by Peshawar.

Omkring 150 dømte er blevet hængt i de forløbne seks måneder, hvilket betyder, at Pakistan ligger i toppen af lande med det største antal henrettelser. De øvrige er Kina, Iran og Saudi-Arabien.