39-årig dykker død efter ulykke ved Gedser

Den forsvundne dykker er omkommet efter at være blevet fundet livløs i vandet, oplyser politiet

Stor redningsaktion på Gedser Odde lørdag eftermiddag. Foto: Per Rasmussen
Stor redningsaktion på Gedser Odde lørdag eftermiddag. Foto: Per Rasmussen

En mandlig dykker er død efter først at være blevet bjærget livløs op af vandet lørdag eftermiddag ved Gedser Odde på Falster.

Det oplyser vagtchef Henrik Carlsen fra Sydsjællands Politi til Ekstra Bladet.

Dykkeren var forsvundet i flere timer i vandet ved Gedser Odde på Falster i forbindelse med, at han har været ude at dykke sammen med to andre, fortalte vagtholdslederen ved Forsvarets Operationscenter klokken 15.45 til Ekstra Bladet.

Manden blev spottet på bunden af havet af mandskab på en helikopter fra Forsvarets Søredningstjeneste, som kunne se manden gennem det klare vand, og mandskabet fik dirigeret små både og dykkere hen til stedet, hvorefter manden blev hentet op fra vandet.

Han nåede at ligge på bunden af vandet cirka 100 meter fra kysten i to en halv time.

- Vi havde søgt et stykke tid rigtig grundigt op og ned af kysten, siger vagtholdslederen til Ekstra Bladet.

Redningsfolk fandt både svømmefinner og dykkerbøje, inden det lykkedes at få lokaliseret dykkeren. Foto: Per Rasmussen
Redningsfolk fandt både svømmefinner og dykkerbøje, inden det lykkedes at få lokaliseret dykkeren. Foto: Per Rasmussen

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger opdagede redningsmandskabet først manden svømmefinner og en operationsbøje, som flød i vandet. Manden var blandt andet iført to luftflasker på hver ti kilo.

Manden er i første omgang bjærget ind til stranden, og senere er han blevet fløjet i helikopter til Nykøbing Falster Sygehus.

- Jeg kan ikke sige noget om mandens tilstand, siger vagtholdslederen.

Ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi blev dykkeren fundet livløs i vandet.

Manden har været forsvundet siden klokken 13.08. Han var elev på et dykkerhold på to, som var med en erfaren dykkerinstruktør ude for at lære at dykke.

- Vi får en anmeldelse klokken 13.08 om en dykker, der er savnet, sagde vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Stefan Jensen, tidligere til Ekstra Bladet.

Det er redningsmandskab, som har fundet manden, og helikopteren er i færd med at bjærge dykkeren kort før klokken 15.30.

- Han er ved at blive hevet op af vandet lige nu, sagde vagtchef ved Sydsjællands Politi Henrik Carlsen klokken 15.25 til Ekstra Bladet.

I mere end to timer har redningsmandskab i både og en helikopter fra Forsvarets søredningstjeneste ledt efter manden.

- Vi eftersøger en dykker ved Gedser, der er savnet. Han var sammen med en gruppe af dykkere, der var ude, siger den vagthavende ved Forsvarets søredningstjeneste til Ritzau.

Både Forsvarets søredningstjeneste og mandskab fra Falck bidrog under eftersøgningen. Foto: Per Rasmussen
Både Forsvarets søredningstjeneste og mandskab fra Falck bidrog under eftersøgningen. Foto: Per Rasmussen

Manden er forsvundet i forbindelse med stranddykning, så han har formentlig ikke været særlig langt ude i vandet. Den regionale tv-station TV Øst har været i dialog med de to øvrige dykkere på turen. De giver over for tv-stationen udtryk for, at det var deres instruktør, som fik problemer i vandet. Mens de to fortsatte deres dyk godt 300 meter fra kysten, så svømmede instruktøren tilbage til kysten. Da de to dykkere kom tilbage og opdagede, at instruktøren var væk, slog de alarm.

- Vi er til stede dernede nu med helikopter og flere både, der leder efter manden i vandet. Og vi taler med vidner, der kan have set noget, sagde Stefan Jensen tidligere til Ekstra Bladet.

Henrik Carlsen fortæller til Ekstra Bladet, at manden, der altså er blevet bekræftet omkommet efter at være blevet indlagt på sygehuset, er 39 år og kommer fra Næstved.

Hans pårørende er blevet underrettet.

Dykkeren blev fløjet til Nykøbing Falster Sygehus. Foto: Per Rasmussen
Dykkeren blev fløjet til Nykøbing Falster Sygehus. Foto: Per Rasmussen