39-årig nægter drabsforsøg på ekskæreste

En 39-årig aarhusianer stak ifølge politiet sin ekskæreste afskillige gange i halsen foran parrets fælles søn

Drabsforsøget skete kort efter kl. 13.00i går foran vuggestuen på Bjørnsbaksvej i Viby. Sådan sagde leder Connie Sørensen efterfølgende. (Foto: Claus Bonnerup)
Følg Krimi

En 39-årig mand fra Aarhus nægter, at han i går forsøgte at dræbe sin 27-årige ekskæreste foran parrets søns vuggestue i Viby.

Manden, der under grundlovsforhøret var iklædt et sort joggingsæt, hvide tennissokker og badesandaler, erkender de faktiske forhold, men han nægter formelt sigtelsen for drabsforsøg, oplyste hans forsvarer Mikkel Nielsen under dagens grundlovsforhør i Retten i Aarhus.

Drabsforsøget skete i går kort efter kl. 13.00 ud for vuggestuen på Bjørnbaksvej i Viby.

Ekskæresten havde netop hentet parrets to-årige søn, da manden dukkede op og stak ekskæresten adskillige gange i halsen med en kniv.

Efter knivoverfaldet forlod manden stedet med den to-årige dreng.

Kvinden fik livstruende skader, men hun skulle nu være udenfor livsfare.

Den 39-årige dansker blev anholdt på en adresse tæt på vuggestuen kl. 13.55. Anholdelsen skete uden dramatik, og den to-årige dreng var i god behold.

Manden har siden anholdelsen opholdt sig på en psykiatrisk afdeling, og her har en overlæge skrevet en erklæring, som forsvareren læste op under grundlovsforhøret.

Den anholdte er angiveligt selvmordstruet, og derfor anbefalede overlægen, at grundlovsforhøret skete for lukkede døre, ellers ville han ikke medvirke. Det fulgte dommeren.

Motivet bag det voldsomme knivoverfald kom ikke frem under den åbne del af grundlovsforhøret, men ifølge en bekendt til den sigtede, som Ekstra Bladet har talt med, har manden længe været frustreret over, at han ikke kunne få samvær med sin søn.

- Han mødte en af mine venner ved 12-tiden i går, og der var han helt oppe at køre, fortæller han.

Den 39-årige mand og den 27-årige kvinde blev ifølge vennen kærester for omkring tre år siden.

Et halvt år senere fik de en dreng sammen, men for et halvt år siden gik de fra hinanden.

Den 27-årige kvinde har siden fået en ny kæreste, og det har ifølge vennen fået det til at slå klik for den 39-årige mand.

Vuggestuens ledelse sendte onsdag en orientering om hændelsen til alle forældre til børn i Vuggestuen Bjørnbaksvej og i Østerbo Vuggestue og Børnehave, som ligger lige over for.

Ved du noget om sagen? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

BREAKINGBREAKING

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+