39 fundet døde i lastbil: Otte personer anholdt

Vietnamesisk politi har anholdt otte personer efter 39 blevet fundet døde i Storbritannien

Ligene blev fundet i en lastbil i et industriområde. Video: AP.
Følg Krimi

Otte personer er blevet anholdt af vietnamesisk politi for deres rolle i sagen om de 39 vietnamesere, der i forrige uge blev fundet døde i en lastbil i Essex i Storbritannien.

Det skriver Sky News og Reuters.

- Baseret på, hvad har erfaret fra de mistænkte, vil vi iværksætte efterforskninger for at bekæmpe og udrydde disse netværk, der sender folk ulovligt til Storbritannien, siger politichefen i provinsen Nghe An ifølge det vietnamesiske nyhedsbureau VNA.

Anholdelserne kommer i kølvandet på, at politiet i Vietnam fredag anholdt to mennesker og indkaldte en stribe andre til afhøringer i sagen. Desuden blev en 23-årig nordirsk mand anholdt fredag.

Chauffør tiltalt for uagtsomt manddrab i lastbilsag

Britisk politi havde i første omgang meddelt, at de 39 omkomne mennesker var kinesere, men siden var der flere vietnamesiske familier, som henvendte sig, fordi de frygtede, at det var deres pårørende, der havde mistet livet.

Foto: Ben Stansall/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Ben Stansall/AFP/Ritzau Scanpix
 

Derfor endte politiet med at ændre deres første udmelding og oplyse, at der var tale om vietnamesiske statsborgere, og politiet i Vietnam er altså også gået ind i sagen.

Britisk politi: 39 ofre i lastbil var vietnamesere

To personer er i Storbritannien blevet tiltalt i sagen.

23-årige Eamon Harrison blev ved et retsmøde i Dublin fredag anklaget for uagtsomt manddrab, for menneskesmugling og for at have modarbejdet politiet.

Han menes at have kørt lastbilens trailer til Zeebrugge i Belgien, før den senere blev hentet tilbage til Storbritannien.

Mandag blev lastbilens chauffør, den 25-årige Maurice Robinson, der kørte bilen til det sted i Essex, hvor den blev fundet, fremstillet i retten.

Han er blevet tiltalt for blandt andet uagtsomt manddrab, hvidvask af penge og hjælp til menneskesmugling.

Myndighederne har samlet dna-m

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+