39 lastbilofre: Endnu en person anholdt

En mand er fredag blevet anholdt og sigtet for menneskesmugling i sagen om de 39 vietnamesere, som i oktober blev fundet døde i en lastbil i Storbritannien

Endnu en mand er anholdt i sagen om de 39 døde vietnamesere, som blev fundet i en lastbil i Storbritannien i oktober. Foto: Ben Stansall/Ritzau Scanpix
Endnu en mand er anholdt i sagen om de 39 døde vietnamesere, som blev fundet i en lastbil i Storbritannien i oktober. Foto: Ben Stansall/Ritzau Scanpix
Følg Krimi

39 vietnamesere blev i oktober fundet døde i en lastbil i Storbritannien. Nu er endnu en person anholdt i sagen og sigtet for menneskesmugling.

Det oplyser politiet i Essex, skriver ABC News.

Der er tale om en 23-årig unavngivet mand fra Nordirland. Han blev arresteret på en motorvej i byen Beaconsfield, som ligger cirka 40 kilometer nordvest fra London.

39 fundet døde i lastbil: Otte personer anholdt

Alle er identificeret
Britisk politi meddelte i første omgang, at de 39 omkomne - som bestod af 31 mænd og otte kvinder - var kinesere.

Det fik flere vietnamesiske familier til at henvende sig til politiet, fordi de frygtede, at det var deres pårørende, der havde mistet livet. Politiet fik identificeret de døde, som rigtigt nok viste sig at være vietnamesere, og har derefter underrettet de pårørende.

Det vietnamesiske politi er også gået ind i sagen.

Britisk politi: 39 ofre i lastbil var vietnamesere

Flere anholdt
I sagen er flere personer blevet anholdt.

Føreren af lastbilen, 25-årige Maurice Robinson, er blandt andet blevet sigtet for de 39 drab, hvidvask af penge og hjælp til menneskesmugling.

Endnu en anholdt i sag om 39 lig i lastbil

Myndighederne i Storbritannien har også efterlyst to brødre fra Nordirland. Der er tale om 40-årige Ronan Hughes og 34-årige Christopher Hughes. De har bedt offentligheden om hjælp til at finde brødrene.

Essex Politi forsøger også at få en anden nordirsk mand ved navn Eamonn Harrison udleveret til England. Han var i retten i Dublin tidligere i november og er sigtet for manddrab på de 39 ofre samt mennesmugling.

Tre andre mistænkte blev i slut oktober anholdt og afhørt i sagen. De er ikke blevet sigtet og blev løsladt mod kaution.

Familier i gæld for at få lastbilofre hjem

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+