3F tager skarpt afstand

3F tager skarpt afstand til stilladsarbejderne, der mandag formiddag stormede en byggeplads og væltede et stillads

3F tager skarpt afstand til de stilladsarbejder, der skabte tumultariske scener på Nørrebro mandag formiddag.

Det gør fagforeningen i en pressemeddelelse.

- Vold og ulovligheder er naturligvis uacceptable i enhver form. Det gælder både på den ene og den anden side, siger Claus von Elling, gruppeformand for 3F Byggegruppen.

Mandag morgen var en stor gruppe stilladsarbejdere mødt op på Nørrebro i København, hvor de ville markere deres utilfredshed med et byggeri på Tikøbsgade.

Ekstra Bladets mand på stedet kunne berette, at der var op mod 400 utilfredse stilladsarbejdere.

Det forløb langt fra fredeligt.

Kæmpe kaos
Stilladsarbejderne stormede byggeriet og væltede et stillads. Tæt på byggeriet blev en Porsche smadret og vendt på hovedet af en større gruppe mænd.

Byggeriet har været genstand for massiv uro siden fredag, hvor ti mænd blev set løbe fra stedet, efter de angiveligt forsøgte at vælte stilladset.

Søndag var der igen uro, hvor to personer, som ifølge stilladsarbejdernes talsmand, Kasper Petersen, ville dokumentere de angiveligt ulovlige forhold på byggepladsen, fik tæsk.

Samme talsmand fortalte mandag morgen til Ekstra Bladet, at aktionen ville forløbe fredeligt.

3F: Tager afstand
Stilladsarbejderne valgte mandag morgen at nedlægge arbejdet. Noget som fagforening tager afstand fra.

- Hvis der er tale om overenskomststridig arbejdsnedlæggelse, så tager vi skarpt afstand fra dette og opfordrer folk til omgående at vende tilbage til deres arbejde. Vi har også gjort vores afdelinger opmærksomme på dette, siger Claus von Elling, gruppeformand for 3F Byggegruppen, i pressemeddelelsen.

Men noget tyder på, at de voldsomme metoder, som stilladsarbejderne tog i brug, har virket.

Ekstra Bladets mand på stedet kunne berette, at det blev meddelt, at bygherren på byggeriet havde opsagt aftalen med den underleverandør, som stilladsarbejderne var utilfredse med.

Stilladsarbejderne var blandt andet utilfredse med underleverandøren, fordi de mente, at der foregik social dumping i firmaet.