4-årig dreng mistede livet i tragisk ulykke: - Jeg vil ikke køre hestevognsture igen

Benny Thomsen arrangerede den tur med hestevogn, hvor en lille spansk dreng mistede livet i starten af ugen. Nu vælger han at lukke den del af forretningen ned

Benny Thomsen er færdig med hestevognsture efter den tragiske ulykke. Video: TV Syd

Mandag formiddag mistede en fireårig dreng livet i en tragisk ulykke på Mandø, hvor han sammen med sin familie var ude at køre hestevogn.

Det er Benny Thomsen, der står bag sæl- og østerssafari på Mandø, og det var ham, der arrangerede den tur, hvor den lille dreng mistede sit liv.

- Vi har det selvfølgelig rigtig slemt, og vi har en følelse af, at det er vores ansvar, og uanset hvordan vi har det, så er det en lille dreng, det er gået udover og hans familie, siger Benny Thomsen til Ekstra Bladet, og fortsætter:

- Vi skal ikke køre ture, men om andre skal det ved jeg ikke, siger han stadig tydeligt påvirket af ulykken.

Fire-årig dreng død i ulykke

Han var ikke selv kusk under turen, men han kørte derud ganske kort tid efter, at der var blevet slået alarm.

- Når der bliver kaldt 112 på øen, så får vi alle en alarm, og jeg tog en hjertestarter med, og jeg kørte derud. Der var folk på vogenen, der ydede førstehjælp indtil ambulancen kom efter 20-25 minutter, har han tidligere fortalt til TV2 Syd.

Ifølge Benny Thomsen var der tale om en lille spansk dreng, der sammen med sin familie var ude på safari. Denne oplysning bekræfter politiet over for Ekstra Bladet.

- Den spanske ambassade er desuden underrettet, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

6000 kunder sidste år
Benny Thomsen har siden 2011 arrangeret de mange ture, og sidste år havde forretningen 6000 mennesker ude på Mandø.

- Vi er ret erfarne efterhånden, og man kan ikke forestille sig, at en lille dreng kan dø, når man kører fem kilometer i timen, siger han.

Han mødtes i går med de kuske, der overværede ulykken, sammen med en masse andre mennensker.

- Vi var 30 mennesker i går for at tale ulykken igennem, så folk kunne spørge ind til, hvad der var sket.

- Føler du skyld?

- Det kan ikke være anderledes. Man har et ansvar for det, som man sætter i værk. Men jeg håber, at jeg kan skille de to ting ad på et tidspunkt, siger han.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Syd- og Sønderjyllands Politi, og de fortæller, at de på nuværende tidspunkt ikke kan fortælle mere om efterforskningen.