40 år gammel kidnapning tættere på opklaring

En mand har indrømmet, at han i 1975 forlod et indkøbscenter med to piger, som siden da har været forsvundet

Sheila og Katherine Lyon forsvandt sporløst fra indkøbscenteret Wheaton Plaza i 1975. Sagen er stadig ikke opklaret. (Politifoto)
Sheila og Katherine Lyon forsvandt sporløst fra indkøbscenteret Wheaton Plaza i 1975. Sagen er stadig ikke opklaret. (Politifoto)

Den dømte sexforbryder, 58-årige Lloyd Welch, har overfor politiet indrømmet, at han for 40 år siden forlod et indkøbscenter i Maryland sammen med to unge piger, som ikke er set siden. Senere så han også sin onkel sexmisbruge søstrene.

Dengang 10-årige Katherine og 12-årige Sheila Lyon forsvandt 25. marts 1975, da de alene besøgte indkøbscenteret i Wheaton umiddelbart nord for Washington. I de fire årtier siden har politiet forgæves ledt efter dem. Lloyd Welch og hans 69-årige onkel  Richard Welch er tidligere blevet udpeget som 'interessante personer' i forbindelse med efterforskningen, men ingen er nogensinde blevet sigtet i sagen.

Richard Welchs kone, Patricia, blev anklaget for mened, da hun vidnede foran en jury i december.

- Vi er stadig meget optagede af at fastslå, hvad der skete med Katherine og Sheila Lyon.

- Vi mener, at der er personer, herunder Richard og Lloyd Welch og andre i deres familie, der har oplysninger, der vil fremme denne efterforskning, sagde chefen for politiet i Montgomery, Tom Manger, fredag ifølge AP.

Lloyd Welch da han blev anholdt i 1977. (Politifoto)
Lloyd Welch da han blev anholdt i 1977. (Politifoto)

Lloyd Welch blev anholdt i 1977 for indbrud, og på politifotoet taget i den anledning ligner han meget den person, som blev tegnet ud fra vidneudsagn i forbindelse med søstrenes forsvinden. Vidnerne fortalte, at gerningsmanden stirrede på og fulgte efter pigerne.

En uge efter bortførelsen fortalte den dengang 18-årige Lloyd Welch til en vagt i indkøbscenteret, at han havde set pigerne forlade stedet med en mand. Men en løgnedetektortest faldt ikke ud til hans fordel.

Efterforskerne fandt også ud af, at Lloyd Welch senere havde arbejdet i et omrejsende tivoli. To gange blev han dømt for seksuelle overgreb på 10-årige piger.

Lloyd Welch siger, at han blev sat af ved sit hjem på vej efter han og onklen havde bortført pigerne fra indkøbscenteret. Dagen efter besøgte han sin onkel, som var i gang med et sexuelt overgreb på den ene af pigerne. Han forlod huset med det samme og så aldrig Katherine og Sheila Lyon igen.

Richard Welch, onklen, har ikke ønsket at udtale sig om beskyldninger til Washington Post, men hans datter siger, at hele er løgn.

- Min far ville aldrig gøre sådan noget, siger hun.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Men for en gruppe af danskere er julen svær