40-årig far varetægtsfængslet: Sigtet for at dræbe sine børns mor

Retten i Nykøbing Falster har varetægtsfængslet Hediga Morads 40-årige eksmand i fire uger

Hør om sagen her

En 40-årig mand fra Vordingborg er ved Retten i Nykøbing Falster blevet varetægtsfængslet i fire uger sigtet for drabet på den 34-årige vejlenser Hediga Morad.

Det fortæller anklager ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Anne Marie Fink, til Ekstra Bladet.

Fængslingen sker efter et maratonlangt grundlovsforhør på mere end fire timer. Forhøret foregik bag lukkede døre, hvor den 40-årige via arabisk tolk valgte at udtale sig. På grund af dørlukningen er det derfor ikke meget, som Anne Marie Fink kan sige.

- Men manden nægter sig skyldig, siger hun.

Efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen fortæller, at den 40-årige er identisk med Hediga Morads eksmand. Parret, der for ikke så længe siden er gået fra hinanden, har to børn sammen på 10 og 13 år.

Det er politiets opfattelse, at drabet er sket i Vordingborg by eller i den lejlighed, som den 40-årige boede i i Vordingborg, indtil han blev anholdt tirsdag. Det fremgår af sigtelsen mod manden, som blev læst op i retten, inden dørene blev lukket.

Men det fremgik ikke af sigtelsen på hvilken måde, at Hediga Morad blev dræbt.

Inden drabet havde Hediga Morad ifølge politiet rejst i tog fra Vejle til netop Vordingborg, hvor børnene skulle afleveres for at holde efterårsferie hos deres far.

Hediga Morad blev efter få dage meldt savnet af sin familie. Og 22. oktober sendte Sydøstjyllands Politi en efterlysning af sted.

Politiet har endnu ikke fundet liget af Hediga Morad.

- Men det er ikke grebet ud af den blå luft, at vi skrider til anholdelse i går, siger efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen til Ekstra Bladet.

Han vil imidlertid ikke komme nærmere ind på, hvad der slog hovedet på sømmet, på grund af dørlukningen i retten.

- Uden at komme nærmere ind på det kan jeg sige, at vi og Sydøstjyllands Politi har foretaget en lang række efterforsknignsmæssige skridt i perioden, fra Hediga Morad bliver meldt savnet i oktober, siger efterforskningslederen.

Hediga Morad kom til Danmark for to år siden.