400 anholdt foran højreorienteret partikongres i Tyskland

400 personer er blevet anholdt under optøjer foran partiet Alternative für Deutschlands kongres i Stuttgart.

400 mennesker er blevet anholdt i forbindelse med sammenstød foran en partikongres i den tyske by Stuttgart lørdag, oplyser tysk politi ifølge nyhedsbureauet AFP.

Det er det højrepopulistiske parti Alternative für Deutschland (AfD), der holder sin partikongres i weekenden. Her vil partiet blandt andet vedtage et anti-islamisk manifest.

Hundredvis af venstreorienterede demonstranter forsøgte ifølge BBC at blokere indgangen for AfD's medlemmer lørdag morgen.

Politiet anslår, at mellem 800 og 900 voldelige demonstranter er på stedet, skriver avisen Süddeutsche Zeitung. Flere af demonstranterne er angiveligt bevæbnet med træstave og jernstænger.

Omkring 1000 betjente fra forskellige dele af Tyskland deltager i operationen, og politiet har ifølge AFP brugt peberspray for at forsøge at få styr på de mange demonstranter.

AfD satser på at komme i parlamentet, Forbundsdagen, ved valget til næste år, efter at partiet har haft succes ved en række delstatsvalg.

Partiet blev dannet for godt tre år siden og koncentrerede sig i begyndelsen mest om at modarbejde aftaler om nødlån til gældstyngede EU-lande som Grækenland. Siden har partiet i stigende grad protesteret mod muslimske indvandrere og asylansøgere.

- Islam er en politisk ideologi uforenelig med den tyske forfatning, sagde partiets næstformand, Beatrix von Storch, tidligere på måneden.

- På partikongressen i Stuttgart vil partiet fremlægge et forslag om at forbyde islamiske symboler som minareter på moskeer, bønneråb og niqab for kvinder, sagde hun videre.

AfD har bånd til den islamkritiske organisation Pegida, der har vakt stor røre med massedemonstrationer mod indvandring.

I januar udtalte partiets formand, Frauke Petry, at hun mener, at tysk politi i en nødsituation kunne blive nødt til at skyde mod flygtninge på grænsen.