4000 er evakueret under skovbrande på ferieø

I et døgn har flammer haft fat i spansk ferieø. Der er risiko for, at ilden spreder sig, siger myndigheder.

4000 personer er blevet evakueret fra Gran Canaria som følge af de voldsomme brande. Video: AP/Guardia Civil

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

Lørdag formiddag brød en voldsom skovbrand ud på den spanske ferieø Gran Canaria, der også for nylig har været ramt af brande.

4000 personer er søndag blevet evakueret, oplyser myndighederne på De Kanariske Øer ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Branden brød ud lørdag formiddag og har hærget et område på mere end 500 hektar. Søndag formiddag skrev nyhedsbureauet AP, at 2000 borgere var blevet evakueret.

- Ilden er ikke under kontrol eller stabiliseret, siger områdets regionale præsident Angel Victor Torres under et pressemøde.

Ifølge Reuters har Torres været i kontakt med den spanske premierminister, Pedre Sanchez, og anmodet om hjælp til slukningsarbejdet.

Ti fly, helikoptere og omkring 700 brandmænd har søndag hjulpet med slukningsarbejdet nær byen Valleseco på den nordlige del af øen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Det er voldsomt på Gran Canaria. Foto: DESIREE MARTIN / Ritzau Scanpix
Det er voldsomt på Gran Canaria. Foto: DESIREE MARTIN / Ritzau Scanpix
 

Kæmpe område
Flammerne har haft fat i et område på omkring 1700 hektar, og 11 veje er blevet lukket. Myndighederne meddelte søndag formiddag, at mindst seks byer i området var blevet evakueret.

Øen var også ramt af skovbrande i sidste uge. Flammerne fortsatte i to døgn, og bredte sig til et område på omkring 1500 hektar, inden de blev slukket.

Den kraftige skovbrand i sidste uge brød ud i bjergene i Artenara-kommunen nær Las Palmas, og 1000 borgere blev evakueret.

Skovbrande er ikke noget usædvanligt fænomen i den sydlige del af Europa, når det er sommer og varmt.

Store områder i Spanien var i alarmberedskab søndag, da det er højrisiko for brande, har det spanske meteorologiske institut, AEMET, oplyst.