41-årig fængslet: Skød sig ind i hus

Også sigtet for vold og trusler mod eks-kæreste, hvor han skød op i loftet med oversavet jagtgevær

Svært bevæbnet politi i aktion efter skyderiet i går, hvor 41-årig i dag blev varetægtsfængslet. (Foto: Kristian Linnemann)
Svært bevæbnet politi i aktion efter skyderiet i går, hvor 41-årig i dag blev varetægtsfængslet. (Foto: Kristian Linnemann)

Efter en skudepisode i Vinderød ved Frederiksværk i går, er en 41-årig mand i dag blevet varetægtsfængslet for 27 dage.

Den 41-årige sigtes for at have forvoldt nærliggende fare for en 66-årig mands liv, da han affyrede et skud med et oversavet jagtgevær gennem ruden i hoveddøren på huset og derefter trængte ind.

Her kom han i håndgemæng med den 66-årige, der fik overmandet geværmanden, som lagde jagtgeværet fra sig.

Det lykkedes dog den 41-årige at flygte under tumulten, og han fik også jagtgeværet med sig igen. Men han blev senere anholdt under en stor politi-aktion med svært bevæbnede betjente.

41-årig fængslet: Skød sig ind i hus

Politiet undersøgte et sommerhusområde i Hald. (Video: LocalEyes)

Skød op i loftet
Episoden i går hænger ifølge politiet sammen med to episoder i Frederiksværk den 27. og 30. januar, som den 41-årige også blev sigtet for i dag.

Den 27. januar opsøgte den 41-årige sin eks-kæreste, truede hende med et oversavet jagtgevær og skød op i luften.

Den 30. januar opsøgte han kvinden igen, og denne gang blev hun slået flere gange med en rundstok.

Politiet: Derfor var der aktion i Nordsjælland

Grundlovsforhøret skete for lukkede døre af hensyn til efterforskningen. Men efter skudepisoden i går sigtes den 41-årige foruden fareforvoldelse også for ulovlig våbenbesiddelse under skærpende omstændigheder, ulovlig indtrængen og for vold.

Den 41-årige var sammen med en 57-årig mand, da han trængte ind i huset i Vinderød hos den 66-årige. Men den 57-årige vidste tilsyneladende ikke, hvad der skulle ske.

- Vi har vurderet, at der ikke var grundlag for at begære ham varetægtsfængslet, siger anklager Tina Davidsen, Nordsjællands politi.

Årsagen til, at den 41-årige opsøgte den 66-årige og affyrede haglgeværet gennem hoveddøren var tilsyneladende, at han ville presse oplysninger ud af den 66-årige i relation til episoderne hos eks-kæresten.