42-årig efterlyses internationalt: Bortførte børnene og lod sig skille over telefonen

En 42-årig mand er stukket af til Libanon med to børn på ni og 14 år

En 42-årig mand efterlyses internationalt, da han er rejst til Libanon med to børn uden at vende hjem til Danmark. Foto: Ekstra Bladet
En 42-årig mand efterlyses internationalt, da han er rejst til Libanon med to børn uden at vende hjem til Danmark. Foto: Ekstra Bladet

En libanesisk mand på 42 år, der er far til fire børn, rejste i februar til Libanon med de to yngste børn for ikke at vende tilbage. Nu efterlyser politiet ham internationalt.

Det skriver Helsingør Dagblad.

Den 42-årige mand var taget af sted mod Libanon med de to børn efter aftale med moderen til børnene, og det var meningen, at hun skulle slutte sig til dem med de to øvrige børn på et senere tidspunkt.

Dagen efter sin ankomst til Libanon, ringede han til hustruen, som bor i Nøjsomhed i Helsingør. Her fortalte han, at han ville skilles.

Begrænset kontakt
I løbet af de kommende måneder bestod den eneste kontakt mellem moderen og børnene af korte telefonsamtaler, og det lykkedes hende ikke at finde ud af, hvor faderen og børnene befandt sig.

Den 24. juli 2016 ringede manden, som er dansk statsborger, igen til hende og hævdede, at de nu var lovformeligt skilt, fordi han tre gange i telefonen på arabisk havde sagt 'jeg vil skilles' til hende. Med de ord var skilsmissen fuldbyrdet, lød det fra manden.

Siden har hun intet hørt fra ham eller de to børn på 9 og 14 år.

Tirsdag eftermiddag begærede Nordsjællands Politi den 42-årige mand varetægtsfængslet in absentia i fire uger, så politiet får tid og mulighed for at sende en international arrestordre ud på ham.

Rettens afgørelse bliver dog først afsagt onsdag,