Annonce:
Annonce:

43-årig idømt forvaring for voldtægt af 13-årig

Mindreårig blev voldtaget og filmet af mand, som nu er idømt forvaring. Dommen er anket

Retten vurderede, at den 43-årige mand var til fare for andres liv, og at der var høj risiko for ligeartet kriminalitet. Derfor blev han idømt forvaring. Foto: Liselotte Sabroe
Retten vurderede, at den 43-årige mand var til fare for andres liv, og at der var høj risiko for ligeartet kriminalitet. Derfor blev han idømt forvaring. Foto: Liselotte Sabroe
Annonce:
Følg Krimi

En 43-årig mand er fredag ved Københavns Byret idømt forvaring for blandt andet voldtægt af en 13-årig pige, skriver B.T. Manden har anket dommen til Østre Landsret.

Den dømte, Michael Thisten Nielsen, var tiltalt for at have udsat en 13-årig pige for blufærdighedskrænkelse via Snapchat. Og ikke nok med det. Manden udsatte også pigen for voldtægt og filmede det.

Ifølge B.T. er manden tidligere dømt for blufærdighedskrænkelse, og i den aktuelle sag var han desuden tiltalt for at have kontaktet en række piger under 15 år med henblik på samleje.

En dom til forvaring gives i stedet for en almindelig fængselsstraf til personer, som vurderes at udgøre en fare for samfundet i kraft af deres tilbøjelighed til at begå ny kriminalitet.

Annonce:

Retten kan idømme en person forvaring, når man vurderer, at en almindelig fængselsstraf ikke er tilstrækkelig til at beskytte samfundet mod denne fare.

Forvaring kan komme på tale i sager om grov personfarlig kriminalitet, altså sager om drab, drabsforsøg, grov vold, brandstiftelse og lignende.

Men særligt i sager om seksuelle overgreb, kan der blive tale om en dom til forvaring, idet kravet til den fare, som gerningsmanden menes at udgøre er en smule anderledes.

I sager om personfarlig kriminalitet er der et krav om, at gerningsmanden skal udgøre 'en nærliggende fare', mens der i sædelighedssager skal være tale om 'en væsentlig fare'. Det betyder i praksis, at der skal mindre til at udløse en forvaringsdom i sædelighedssager.

Rædselskabinettet: Mød de forvaringsdømte

--------- SPLIT ELEMENT ---------

En betjent blev onsdag såret af knivstik på Amager, hvorefter politiet skød og dræbte gerningsmanden. Hør mere om sagen i 'Afhørt' herunder eller i din podcast-app.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er kvindens krop - ikke juristernes
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: