44-årig nægter mishandling af fem kvinder

Medtiltalt kvinde nægter at sidde ved siden af 44-årig mand

44-årig nægter mishandling af fem kvinder

En 44-årig tiltalt mand nedstirrede en kvinde blandt tilhørerne, da han satte sig på anklagebænken i en grov og omfattende sag om vold, voldtægt og mishandling af fem tidligere kærester i Retten i Hjørring.

Den tiltalte virkede i det hele taget meget anspændt, da anklager Peter Rask gennemgik hele det 19 sider lange anklageskrift.

Den skaldede mand har et gråligt fuldskæg. Han er iklædt en sort hættetrøje, slidte blå jeans samt bløde træsko uden hælekappe.

Ifølge anklageskriftet står han bag adskillige tilfælde af vold, voldtægt, trusler, tvang og bedrageri - primært mod de fem kvinder. Overgrebene skulle være sket på flere adresser i Øst- og Nordjylland.

Den tiltalte mand nægter sig skyldig. Det eneste, han erkender, er mindre forseelser som for eksempel at have kørt bil uden kørekort.

En tidligere kæreste er også tiltalt i sagen. Hun er tiltalt for medvirken til enkelte forhold, da hun har undladt at gribe ind under nogen af voldsepisoderne mod de øvrige kvinder.

Hun afviste at sidde ved siden af den tiltalte mand på anklagebænken under anklager Peter Rask gennemgang af forholdene. Det fik hun lov til af retsformand Ib Jensen.

Hun nægter i øvrigt også medvirken i sagen.

Anklageskriftet mod den 44-årige mand udgør 53 punkter - heraf fire, der omhandler grove voldtægter samt adskillige tilfælde af grov vold - heriblandt slag, spark.

Manden er også tiltalt for trusler, tvang og adskillige tilfælde af bedrageri, hvor han - ifølge anklageskriftet - blandt andet har tvunget en kvinde til at åbne konti i forskellige butikker, heriblandt et byggemarked, hvor igennem han efterfølgende købte materialer for flere tusinde kroner.

Han er desuden tiltalt for trusler mod en af kvindernes 14-årige søn og en bekendt.

Grusomme anklager: Fem kvinder gennembanket og voldtaget

Det groveste forhold er mod en 32-årig kvinde, som nærmest blev udsat for tortur i perioden 2012 til 2014.

Ifølge anklageskriftet hældte den tiltalte i tre tilfælde ætsende væske på kvindens underliv, og efter vold mod ansigtet rykkede han en tand ud på kvinden med en tang.

Sagen starter i Retten i Hjørring 29. september, og der er afsat 25 retsdage og indkaldt omkring 50 vidner.

Dommen forventes at falde 10. december, og kendes den 44-årige skyldig, risikerer han en forvaringsdom, fordi retslægerådet ud fra en mentalundersøgelse har udtalt, at han er 'til fare for andres liv og helbred'.

Ifølge mentalerklæringen er den tiltalte diagnostiseret dyssocial personlighedsforstyrrelse, og ifølge retslægerådet er der stor risiko for, at den tiltalte begår ny lignende kriminalitet.