44-årig nordjyde får livstid for drab på sine døtre

Manden er idømt samme straf for dobbeltdrabet i Tyskland i 2012. Døtrene blev dræbt under en ferie i Tyskland

En nu 44-årig nordjyde, som i 2011 dræbte sine to døtre under en ferie til Tyskland, er mandag blevet idømt fængsel på livstid af Retten i Aalborg.

Manden blev idømt den samme hårde straf for dobbeltdrabet i Tyskland i 2012. Men i forbindelse med at han i januar blev flyttet til Danmark for at afsone resten af sin straf, skulle også en dansk domstol tage stilling til sagen.

Det skriver Retten i Aalborg i en pressemeddelelse mandag.

Den 44-årige Peter-Thue Rudgaard har valgt at anke dommen til Vestre Landsret.

En ferie til Tyskland endte 12. august 2011 i en familietragedie, da Rudgaard satte ild til den bil, hvor hans to døtre befandt sig.

Den drabsdømte mand, som kommer fra landsbyen Øster Hurup på Himmerland, forklarede kort efter bilbranden til tysk politi, at der var tale om en tragisk ulykke, og at han selv var heldig at slippe med alvorlige forbrændinger.

Pigerne, som sad fastspændt i sikkerhedsseler på bagsædet, nåede ikke ud i tide, lød den første forklaring. Den blev dog hurtigt skudt i sænk.

En toksikologisk undersøgelse af børneligene i det forkullede bilskelet viste, at pigerne havde sovemedicin i blodet, da ilden brød ud. Det gav et kraftigt fingerpeg i retning af forbrydelse.

Manden brød senere sammen og erkendte, at han havde forsøgt selvmord og ville tage døtrene med sig i døden.