44 indlagt efter pulverfund i postterminal

To postterminaler i Norge og Sverige er blevet evakueret efter fund af mystisk pulver. I Norge er 44 personer blevet indlagt

Ansatte på postterminalen i Stokke oplever svie, kløen og rødmen efter at have været i kontakt med et endnu udefinerbart stof. (Foto: Google Maps)
Ansatte på postterminalen i Stokke oplever svie, kløen og rødmen efter at have været i kontakt med et endnu udefinerbart stof. (Foto: Google Maps)

44 ansatte på postterminalen i Stokke i Norge er blevet bragt på sygehuset, efter at de er blevet eksponeret for et indtil videre udefinerbart stof fra en konvolut.

Det skriver flere norske medier.

– Vi har været inde i bygningen og sikret konvolutten. De foreløbige tests giver ikke udslag på noget for os kendt stof. Det bliver derfor kørt videre til FFI til yderligere undersøgelser, siger operationsleder i Syd-Øst Politidistrikt Per Andreassen til VG.

Postterminalen i Stokke blev torsdag aften evakueret, da man opdagede en mistænkelig postforsendelse.

Ifølge Tønsbergs Blad var der tale om pulver, som lækkede fra en sprækket konvolut. Terminalen blev hurtigt evakueret, og et stort område blev afspæret.

Lidt over klokken to fredag nat var politiets bomberyddere til stede ved postterminalen. Politiet vil dog ikke fortælle, hvad de mistænker pakken for at indeholde.

Sviende hals, rød hud og kløe
14 ansatte på postterminalen i Stokke var direkte i kontakt med pulveret og blev straks sendt på hospitalet. Yderligere 30 er siden sendt på hospitalet.

- De vaskes og skylles, og er nu isoleret. 30 har ikke været direkte involveret, men er forblevet på stedet. De er også på sygehuset, hvor de venter på at få mere information om, hvad stoffet er, siger kommunikationschef hos Vestfold Hospital , Merete Lindal,  til VG.

Indsatsleder Espen Solemdal siger ifølge NRK, at medarbejderne, der har været i nærheden af stoffet har fået symptomer som sviende hals, rød hud og kløe.

Ifølge Merete Lindal oplever ingen af de indlagte alvorlige symptomer.

Postterminal i Stockholm evakueret
I Stockholm er et postterminal også blevet afspærret efter pulveralarm. Det skriver Aftonbladet.

Tidligt fredag morgen rykkede politi og redningsmandskab ud til terminalen, da de ansatte opdagede, at en forsendelse indeholdt lækket pulver.

- Indholdet er isoleret, og ingen er blevet eksponeret for stoffet. Politiet tager hånd om sagen, og analyserer pulveret. Lige nu har vi ingen anelse om, hvad det kan være, siger leder af redningscentralen i Stockholm, Nils-Inge Karlsson, til Aftonbladet.