47-årig idømt forvaring for overgreb på mindreårige

Fem gange tidligere er en mand dømt for seksuelle overgreb på mindreårige. Sjette dom lyder på forvaring

En 47-årig mand fik ikke noget ud af at anke en dom til forvaring for flere krænkelser og seksuelle overgreb på mindreårige drenge.

Onsdag har Vestre Landsret stadfæstet dommen fra Retten i Kolding.

Både by- og landsret fandt ham skyldig i krænkelser af og overgreb mod i alt fire drenge - en på 11, to på 14 og en på 17 år, som han var kommet i kontakt med via chatfora på internettet.

Overgrebene fandt sted fra maj 2016 til maj 2017.

Han er blandt andet fundet skyldig i flere tilfælde af samleje med en 14-årig dreng, som han mødtes med på et motel i Randers.

Den dømte, Flemming Lauritzen, lokkede med løfte om penge og en knallert.

Samme fremgangsmåde brugte han over for en 14-årig dreng, som han aftalte at mødes med i Fredericia. Men mødet blev forpurret, da drengens mor opdagede, at det skulle finde sted.

Manden var tiltalt for i alt seks forhold - herunder besiddelse af børnepornografisk materiale.

Han er blevet fundet skyldig i alle punkter på nær ét: I et tilfælde var han tiltalt for forsøg på voldtægt af en 11-årig dreng. Her rakte beviserne ifølge rettens vurdering "kun" til at dømme for blufærdighedskrænkelse.

Forvaring er en tidsubestemt sanktion, der bruges, når der er tale om personer, som skønnes farlige for deres omgivelser.

Ligesom Retten i Kolding lagde Vestre Landsret vægt på forholdenes karakter, og at den 47-årige fem gange tidligere er dømt for lignende kriminalitet. Det skriver retten på sin hjemmeside.

Desuden har Retslægerådet udtalt, at han udgør så stor en fare for andres 'liv, legeme og helbred og frihed', at forvaring i stedet for fængsel er nødvendig.