48-årig anholdt: Truede med at dræbe eks-kone og sig selv

En psykisk syg mand var i besiddelse af lovlige skydevåben, da han truede med at tage livet af sig selv og sin eks-kone

Politiet har lørdag aften anholdt en 48-årig mand i Thisted, som truede med at tage livet af sig selv og sin ekskone.

Truslerne blev sendt i en sms og over et telefonopkald til ekskonen, som klokken 15.36 meldte hændelsen til politiet.

- Hun var først og fremmest bekymret for, om han ville tage sig selv af dage og samtidig bekymret for, om han kunne finde på at gøre noget ved andre.

Lovlige skydevåben
Den 48-årige var i besiddelse af lovlige skydevåben, og politiet rykkede derfor talstærkt og bevæbnet ud til mandens adresse.

- Når man er psykisk syg og truer med at tage sig selv af dage, så skal det tages alvorligt. Både for at sikre, at vi får reddet ham i god behold og samtidig forhindrer, at andre kommer til skade, hvis han skulle fægte lidt med de skydevåben, siger vagtchef Bjarne Askholm fra Midt- og Vestjylland Politi til Ekstra Bladet.

Politiets forhandlergruppe var på stedet for at overtale den 48-årige til at komme ud i god behold. Klokken 17.55 lykkedes det, og manden blev anholdt uden større dramatik.

- Der blev ikke skudt, og våbene var ikke taget frem. Men vi har lavet en ransagning og sikret alle de våben, der var.

Risikerer tvangsindlæggelse
Politiet er lige nu i gang med at aflytte telefonsamtalerne og læse sms'erne igennem, og de er ved at afhøre ekskonen, som anmeldte hændelsen. Manden selv skal også afhøres, men det har endnu ikke kunnet lade sig gøre, da han lige nu er psykisk uligevægtig og lettere påvirket af alkohol.

- Nu skal vi ind og vurdere, hvordan hans mentale tilstand er i henhold til eventuel tvangsindlæggelse, og vurderer hvad der ligger i truslerne og de underforståede meldinger om at gøre skade på ekskonen for at se, om der er noget man strafferetsmæssigt kan gøre, siger vagtchef Bjarne Askholm fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Den 48-årige er nu under sagsbehandling på politigården. Efterforskning i aften og en konference med anklageren vil afgøre, om han i morgen skal fremstilles i grundlovsforhør, eller om sagen kan klares i det psykiatriske system.