49-årig er uden for livsfare efter politiskud

De nærmere omstændigheder, der førte til, at en mand fredag blev skudt af politiet, er endnu ikke klarlagt

Se video fra stedet her (Foto: Per Rasmussen)

Det er lørdag morgen endnu uvist, hvad der fredag eftermiddag førte til, at politiet skød en 49-årig mand i Næstved.

Som altid, når politiet bruger tjenestevåbnet, er det Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP), der skal undersøge sagen. Her er det lørdag morgen fortsat småt med oplysninger.

- Vi er stadig ved at undersøge de nærmere omstændigheder ved episoden, så det er begrænset, hvad jeg kan sige, forklarer Charlotte Storgaard fra DUP.

Kenneth Flindt overværede noget af den dramatiske situation i Næstved fredag. (Foto: Per Rasmussen). Krimi Drama da politi skød mand: - Der var fuldstændig panik og politi alle vegne

Episoden fandt sted ved 16.30-tiden på et stisystem mellem Næstved Storcenter og en børnehave. Her blev en 49-årig mand skudt i benet af en betjent fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Han bliver efterfølgende bragt til Slagelse Sygehus, og vi har fået oplyst, at hans tilstand er stabil, siger Charlotte Storgaard.

Politiet rykkede ud til stisystemet, efter at man havde fået en anmeldelse om, at en mand med kniv udviste truende adfærd.

Charlotte Storgaard kan ikke sige noget nærmere om, hvordan manden virkede truende, ligesom hun lørdag morgen ikke kan oplyse, om politiet affyrede mere end det ene skud, der ramte manden i benet.

Politiet har skudt en mand i Næstved. (Foto: Per Rasmussen) Krimi Mand skudt af politiet

Når Politiklagemyndighedens undersøgelse er afsluttet, vil myndigheden udarbejde en juridisk redegørelse om episoden.

Den vil blive sendt til statsadvokaten, der så skal afgøre, om betjenten har handlet korrekt, eller om der er grundlag for at rejse en sag.