5-årig bidt til blods: Her kaster politiet sig over hund

Vidne siger at ejer af hund, mente hunden blot ville lege - Mange forsøgte forgæves at stoppe hunden, der måtte skydes på stedet

(privatvideo)

Kender du pigens familie, kender du til episoden eller har du billeder? Tip os på sms/mms til 1224 (koster alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

Der skulle mindst fire til seks politibetjente til at holde den hund, der lørdag eftermiddag gik amok og skambed en lille pige i København. Hunden nåede at bide en otte gange ti centimeter stor flap løs fra pigens hovedbund, før den blev skudt og aflivet på stedet.

Pige blev kørt på Rigshospitalet i ambulance, hvor hun blev opereret med det samme. Hun er fortsat indlagt.

16-årige Natasja Alban undrede sig, da hun kort efter klokken 16 lørdag hørte folk på gaden ud for sin families lejlighed på Refsnæsgade råbe 'Stop hunden!' Hun åbnede vinduet.

Udenfor var en sort og hvid bullterrier i gang med et voldsomt angreb på en fem-årig mørklødet pige.

Den 27-årige kvindelige ejer af hunden prøvede at få hunden væk. Det samme gjorde pigens familie, men uden held. Hunden bliver ved med at bide fat i pigen flere steder.

- På et tidspunkt så kommer der én løbende fra pigens familie og sparker hunden direkte i hovedet. Men hunden bliver ved med at bide. Pigen får så rejst sig op og løber lidt den ene vej, men hunden kommer direkte og bider en gang til. Der var blod, hvor der var fire meters afstand mellem blodpletterne, fortæller Natasja Alban til Ekstra Bladet.

Ejer: 'Den leger bare'
Ejeren forsøgte først forgæves at stoppe hunden ved at lægge sig ind over den. Til sidst gav hun op og satte sig ned. Imens råbte pigens desperate familie om hjælp.

- De råbte flere gange, 'Få hunden til at stoppe!' mens ejeren bare til allersidst sagde, 'Den er ni måneder gammel og den leger bare', fortæller Natasja Alban.

Ifølge en lægeudtalelse fik hunden bidt en otte gange ti centimeter stor hudflap løs fra siden af pigens hovedbund, oplyser politikommissær Bo Ludvigsen til Ekstra Bladet mandag. Pigen fik også et bidemærke i det ene øre og et bidemærke på låret.

Beboere i området hjalp med at få hunden stoppet. Imens fik pigen viklet hovedet ind i et klæde og blev pakket ind i en dyne, fortæller Natasja Alban.

Hund blev skudt på stedet
Da politiet kom, måtte der flere betjente til at holde hunden fastspændt på jorden, til Falck kunne komme og aflive den.

- Der var fem-seks politibetjente bare for at skulle holde den her hund til sidst. Den blev holdt i 30 minutter, tror jeg, hvor den bare lå. Så blev den skudt direkte i hovedet uden bedøvelse eller noget, fortæller Natasja Alban.

- Der stod en betjent og sagde, at hvis de ikke kunne holde den, så måtte de skyde den, fortæller Katja Baggesgaard Alban, som er Natasjas mor.

Bo Ludvigsen bekræfter, at Falcks hundeambulance blev tilkaldt og at hunden blev skudt på stedet med en boltpistol.

Pigen blev kørt på skadestuen og måtte opereres for at få hudflappen syet fast. Der var ikke umiddelbart nogen opdatering om hendes tilstand mandag.

Vidne: Hundeejer spyttede efter politiet
Hundeejeren bor i området ligesom pigen. Kvinden ville have haft lov til at sige farvel til hunden, men det fik hun ikke, før den blev skudt. Derfor blev hun sur på politiet og begyndte at spytte efter betjentene, fortæller Natasja Alban. 

Ejeren blev taget med på politistationen.

Bo Ludvigsen siger, at flere vidner fortæller til politiet, at hunden først var i snor, da ejeren kom gående med den. Da nogen gik forbi, rev den sig på en eller anden måde løs, siger Bo Ludvigsen. Politiet er ikke klar over, hvordan det er sket.

Det er dog tydeligt, at ejeren ikke havde kontrol over sin hund under det voldsomme angreb. Politiets jurister skal nu i gang med at vurdere, om hun skal retsforfølges og hvad hun eventuelt skal sigtes for, siger han.

- Umiddelbart er der nogle overtrædelser af hundeloven, siger Bo Ludvigsen.

Beboere frygter ny episode
Katja Baggesgaard Alban er stadig rystet og skræmt over oplevelsen.

- Det var så grimt at se på. Det var så voldsomt, siger hun.

Katja Baggesgaard Alban har selv en søn på tre år, som nogle gange løber i forvejen, når de er ude at gå. Hun er bange for at det kan gå galt igen, hvis kvinden anskaffer sig en ny hund.

- Vi frygter, at næste gang, hun kommer gående, så er der én til, siger hun.

Politiet forventer, at der i løbet af et par dage træffes afgørelse om det juridiske.

Det var her på Refnæsgade, at episoden fandt sted. (Foto: Google Maps) Krimi Fem-årig angrebet af hund