Annonce:
Annonce:

500 børn og voksne evakueret fra legeland

Det viste sig at være en falsk alarm, da Leos Legeland i Århus blev evakueret for mennesker efter en brandalarm gik i gang

Annonce:
Følg Krimi

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Det skulle have været en hyggelig søndag  for familien Jessen i Leos Legeland i Århus.

Men den gode stemning i det fyldte legeland endte brat for gæsterne.

- Vi har været der en times tid, så lyder det over højtalerne, at der er opstået en nødsituation. Og så bliver vi alle evakuverert. Børnene havde hverken sko eller over-jakker på. Vi måtte bare tage alt, vi havde med og gå direkte mod udgangen, siger Tine Jessen, der var i legelandet med sin mand og 5-årige søn, til Ekstra Bladet.

De ansatte i legelandet fik guidet de lidt over 500 gæster mod udgangen.

- Der er opstod en flaskehals ved udgangen, så vi stod lidt i kø for at komme ud, men stemningen var forholdsvis rolig. De ansatte havde godt styr på det, og de gjorde, hvad de skulle, siger Tine Jessen.

Annonce:

Brandvæsenet ankom hurtigt til stedet, hvor de gik ind i bygningen. Imens måtte de flere hundrede børn og forældre vente udenfor i regnvejret på parkeringspladsen.

Falsk alarm
Det viste sig hurtigt, at de mange børnefamilier trygt kunne vende tilbage til legelandet igen. Det var nemlig falsk alarm.

- Vi kunne hurtigt konstatere, at det var falsk alarm. Det viser sig, at det var en lille pige, der havde knust glasset til en brandalarm og trykket på alarmen, siger medarbejder i Leos Legeland Alexander Ankerstjerne til Ekstra Bladet.

De mange gæster fik efter et stykke tid lov til at komme ind i legelandet igen.

- Vi har givet is til alle de gæster, der kom med ind igen. Men nogle har også fået pengene tilbage, fordi de ikke ville med ind igen. Det hele forløb som det skulle med at få evakueret gæsterne, siger Alexander Ankerstjerne.

Heldigvis gik evakueringen efter proceduren, selvom det var ubehagelig oplevelse for nogle af gæsterne.

Utryg ved situationen
Familien Jessen valgte at forlade Leos Legeland, da de først var kommet ud af 8000 kvadratmeter store legeland.

- Vores fem årige søn blev bange, han spurgte om, der var noget galt. Sådan er det, når man kun er fem år gammel. Min søn var utryg, så vi skulle bare væk derfra, siger Tine Jessen.

Familien valgte at køre hjem, da de havde været i legelandet et stykke tid. Leos legeland oplyser, at mange valgte at gå ind igen og udnytte de sidste timer i legelandet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: