55-årig sigtet for uagtsomt manddrab efter trafikulykke

En mand er blevet varetægtsfængslet efter en alvorlig trafikulykke i Midtjylland, hvor tre biler blev påkørt.

En 55-årig mand fra Silkeborg-området er blevet sigtet for uagtsomt manddrab og en række andre overtrædelser af straffeloven og færdselsloven efter en trafikulykke lørdag ved Gjern nær Silkeborg.

I sin bil påkørte manden tre andre biler. I den ene sad en 83-årig mand, der mistede livet. To andre personer blev såret, oplyser vagtchef Allan Riis, Midt- og Vestjyllands Politi.

Anklagemyndigheden har i et grundlovsforhør i Retten i Herning søndag fået den 55-årige varetægtsfængslet i fire uger.

Det har ikke været muligt at få oplyst, hvordan manden forholder sig til de mange sigtelser, der er rejst mod ham.

Han er sigtet for uagtsomt manddrab, for at udsætte andres liv og førlighed for fare, samt for spirituskørsel og andre overtrædelser af færdselsloven.

Manden menes at have kørt bil med alkohol i blodet. Han har fået taget en blodprøve, der skal fastslå den præcise promille. Et resultat af prøven foreligger endnu ikke søndag.

Ulykken skete i Gjern ved Silkeborg lørdag kort efter klokken 14 i krydset ved Sørkelvej og Svolstrupvej.

Den 55-årige påkørte først en bil, men standsede ikke op. I stedet kørte han videre og ramte kort efter to andre biler, forklarer Allan Riis.

I den ene af disse biler sad en 83-årig mand, der var fører af bilen, og en passager. Den 83-årige mistede livet, mens hans passager fik skader, der dog ikke er livstruende.

Den afdøde mand er fra Silkeborg.

I den anden bil kom føreren til skade, men heller ikke her er der tale om noget livstruende.

Ulykkesstedet blev lørdag eftermiddag undersøgt af en bilinspektør, der blandt andet skal beregne, hvor hurtigt de implicerede biler har kørt.