63-årig fængslet: Havde maskinpistol i sin bankboks

Politiet fandt syv våben, otte kilo hash og to kilo skunk i villa i Farum

I en bankboks lå en adskilt Stengun som denne, som politiet vurderer som fuldt funktionsdygtig. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
I en bankboks lå en adskilt Stengun som denne, som politiet vurderer som fuldt funktionsdygtig. Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

En skarpladt Smith & Wesson-revolver lå skudklar ved sengen i soveværelset, og i en bankboks i Handelsbanken i Farum var der skjult en maskinpistol, en Stengun, der var skilt ad.

Sådan lød nogle af sigtelserne i Retten i Lyngby mod en 63-årig mand fra Farum, der i går blev varetægtsfængslet til 30. marts, sigtet for besiddelse af ulovlige våben og hash og skunk.

Den 63-årige afviste at udtale sig i retten, men kærede ikke varetægtsfængslingen til landsretten. 

Han har ingen kendte forbindelser til bander eller rockere, og han er i øvrigt ustraffet.

Det var politiets Særlig Efterforskning Øst, der i søndags ved 18-tiden slog til mod den 63-årige, der bor i en villa.

Ifølge vicepolitiinspektør Torben Henriksen, SEØ, skete det efter et ’tip’, men politiet vil ikke uddybe det nærmere.

Våben skal undersøges
I huset fandt politiet seks skydevåben, nemlig fire pistoler og revolvere, og to rifler. Derefter fik politiet åbnet mandens bankboks, der indeholdt den adskilte Stengun, som vurderes til at være fuldt funktionsdygtig.

– Nu skal alle våben undersøges for at se, om de har været anvendt til et eller andet, siger Torben Henriksen.

Politiet fandt knapt otte kilo hash og to kilo skunk i forbindelse med ransagningen. Der blev også fundet ammunition til alle våben, men politiet har endnu ikke talt alle patroner op.

Revolveren, der lå ved den 63-åriges seng, var ladt med fem skarpe skud i tromlen, der rummer seks skud. Blandt våbnene var også en Browning pistol og en Luger pistol. Riflerne var en kaliber 22 og et kraftigt luftgevær i kaliber otte.