66-årig kvinde brutalt anholdt: Gik over for rødt

Kroatisk politi lagde den ældre kvinde i håndjern på gaden for hendes forbrydelse

Se anholdelsen her, og vurder selv om betjenten overreagerer.

En video med en voldsom anholdelse af en 66-årig kroatisk kvinde deler lige nu internettet i to lejre.

Videoen, der stammer fra byen Osijek og er optaget af betjentens kropskamera, viser hvordan betjenten forsøger at stoppe kvinden efter hun angiveligt gik over for rødt lys, dog uden held.

Det får ham til først at tilbageholde og sidenhen anholde kvinden på en måde, som mange mener er en overreaktion, skriver lokalmediet Glas Slavonije.

Justitsminister: Hun er ikke en farlig kriminel
I videoen kan man se hvordan det udvikler sig til et lettere håndgemæng, da kvinden modsætter sig betjentens forsøg på at stoppe hende, hvilket får betjenten til at lægge kvinden ned på jorden og give hende håndjern på, og den anholdelse mener mange er en overreaktion fra betjentens side. Se videoen over artiklen.

En er dem indenrigsminister Ranko Ostojic, som på Facebook deler sin mening om anholdelsen.

'Det var unødvendig, det ødelægger politiets ry. Betjente,  vi har ikke brug for det her. Et dårligt træk ødelægger en masse godt arbejde. Jeg beder jer ikke om ikke at følge loven, men gør det i det omfang der er brug for det. Det her er en dårlig taktik. Lad være med at gøre det her, man kan ikke anholde en gammel kvinde som om hun var en farlig kriminel', skriver ministeren.

I en officiel udtalelse fra politiet i Osijek lyder det, at 'politiet brugte magt til at tilbageholde hende. Under høje ramaskrig fortsatte kvinden med at gøre modstand, hvorfor betjenten fortsatte med at bruge magt. Endnu en betjent ankom til stedet, og de brugte deres styrke til at lægge kvinden i håndjern, hvorefter de tog hende med på politistationen'.

Politiet oplyser i øvrigt at kvinden ikke kom til skade ved anholdelsen, og slap med en bøde for at gå over for rødt.

Politiadvokaten i Osijec fastslår desuden at de to betjente ikke har overskredet deres beføjelser.

Her bliver en 16-årig dreng udsat for en hårdhændet anholdelse i Stockton, Californien. Betjenten tilkaldte otte kolleger i forbindelse med anholdelsen.

Krimi Ynkeligt? Tilkalder 8 betjente for at anholde barn