6800 fik bøder ved skolestart

6800 danskere kan se frem til en hilsen i E-boks efter politiets målrettede indsats mod bilister i forbindelse med skolestart

Følg Krimi

Politiet i hele landet havde travlt i forbindelse med skolestart.

6800 gange måtte de hive fat i danskere, der ikke kunne holde sig på den rigtige side af lovens grænse. Det oplyser Rigspolitiet i en meddelelse til pressen.

Politiets indsats fandt sted i ugerne 32, 33, 34 og 35 på skoleveje i hele landet, og der blev især fokuseret på følgende: Bilernes hastighed, om børnene var fastspændt i bilerne i sikkerhedssele, om førerne selv huskede at anvende sikkerhedssele, skolepatruljernes arbejde og forældrenes trafikale adfærd, herunder parkering, i forbindelse med aflevering af børn ved skolerne.

Og bøderne blev fordelt således:

6179 hastighedsovertrædelser skete på skolevejene. 137 voksne benyttede ikke sikkerhedssele, og i 80 tilfælde var børnene ikke fastspændt. 70 benyttede mobiltelefon under kørslen.

- Resultatet af skolestartskontrollerne vidner om nødvendigheden af politiets tilstedeværelse. Vi arbejder hver eneste dag for at nedbringe antallet af dræbte og tilskadekomne samt skabe tryghed i trafikken.

- Skolebørn skal føle sig trygge ved at færdes i trafikken, og forældrene skal føle trygge ved at sende deres børn ud i trafikken. Heldigvis er vores skoleveje meget sikre, men jeg er ærgerlig over, at vi hvert eneste år kan sigte så mange trafikanter for at overtræde færdselsloven, og i år er ingen undtagelse, siger politiassistent Christian Berthelsen fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

BREAKINGBREAKING
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+