69-årig dømt for at opfordre til terror

En mand fra Hedensted opfordrede på facebook til angreb på moskeer i Frankrig

Den 69-årige mand opfordrede til terror mod moskeer i Frankrig efter angrebet på Charlie Hebdo. (Foto: Anthon Unger)
Den 69-årige mand opfordrede til terror mod moskeer i Frankrig efter angrebet på Charlie Hebdo. (Foto: Anthon Unger)

En 69-årig mand fra Hedensted er ved Retten i Horsens blevet idømt 30 dages betinget fængsel for offentligt at have opfordret til terror mod moskeer i Frankrig.

Opfordringen blev fremført på facebook i kølvandet på angrebet den 7. januar 2015 mod avisredaktionen Charlie Hebdo i Paris.

På Facebook-siden 'Nej til moskeer - oprigtig' var der den 8. januar 2015 lavet et opslag med en nyhedsartikel, der handlede om, at flere moskeer i Frankrig blev udsat for angreb efter Charlie Hebdo-massakren.

Opslaget medførte flere kommentarer. Bl.a. fra den 69-årige mand, som skrev:

- Det lyder da rigtig godt, så kan de selv smage deres egen terror - Forsæt endelig med disse angreb, skrev den 69-årige.

Manden blev politianmeldt og efterfølgende tiltalt, og onsdag fandt retten, at kommentaren indeholdt en offentlig tilskyndelse til en forbrydelse.

- Der er afsagt meget få domme i Danmark om offentligt at tilskynde til en forbrydelse. Sagen kan derfor siges at være ret principiel. I en tid med let adgang til at give sine meninger til kende på nettet, viser dommen, at også facebookopslag og -kommentarer kan være offentlige, og at det er en god idé at tænke sig om, inden man går til tastaturet. I hvert fald er der her sat en grænse for, hvad man må skrive, og det er jeg godt tilfreds med, siger anklager hos Sydøstjyllands Politi Anne Damhus Kristensen.

Den 69-årige ankede straks dommen til landsretten.