73-årig for retten: Tog fejl af pistoler og skød sort mand

Betjenten Robert Bates' enhed i Oklahoma skal nu undersøges nærmere, efter den 73-årige ved et uheld skød den mørke Eric Harris under en anholdelse

En video af den 44-årige Eric Harris, der bliver skudt af en betjent under en anholdelse, vakte stor opsigt, da den kom frem i april måned.

Den 73-årige betjent Robert Bates troede angiveligt, at han stod med en strømpistol i hånden, og da Eric Harris gjorde modstand under anholdelsen, ville han derfor pacificere manden. Hvad han ikke vidste var, at han holdt en rigtig pistol i hånden, og kom derfor ved et uheld til at sende et dræbende skud efter Harris.

Krimi Hvid betjent dræber sort mand: Tog fejl af pistoler

På en video, optaget med et såkaldt brille-kamera fra en anden betjent, kan man også tydeligt høre, at det ikke var hensigten at skyde den anholdte.

Åh, jeg skød ham. Undskyld!, kan man således høre Robert Bates udbryde umiddelbart efter skuden.

Nu tager sagen så en ny drejning, idet der nu indledes en undersøgelse af sheriffen.

Det sker efter NBC News i sidste måned afslørede, at Robert Bates, der fungerede som stedfortræder for sheriffen, i mange år har været en god ven og fast politisk støtte til sheriffen Stanley Glanz.

Samfund Omstridt eks-vagtmand slipper nådigt fra skudepisode i USA

Derfor fik han tilsyneladende særbehandling på sheriffens kontor, og han gennemførte derfor ikke de nødvendige uddannelser, der kræves af andre stedfortrædere.

I NBC News’ rapport fremgår det også, at sheriffens embedsmænd har virket direkte intimiderende overfor medarbejdere, der rejste spørgsmål eller gav udtryk for bekymring over Robert Bates’ manglende uddannelsestimer eller evner.

Og de afsløringer giver altså nu anledning til en undersøgelse af sheriffens kontor og arbejdsmetoder.

Krimi Endnu et politi-drab i USA: Her er de værste sager

Efter skuddet mod Eric Harris afgik han efterfølgende ved døden på hospitalet.

Det vakte stor opstand i USA, fordi episoden skete i kølvandet på flere episoder, hvor mørke amerikanere blev skudt af politiet i situationer, der ellers virker harmløse.

En af de episoder var den 50-årige Walter Scott, der blev dræbt af 8 skud fra en betjent, efter han forsøgte at flygte fra en politikontrol. Den episode blev fanget på video af en forbipasserende:

Se episoden med Eric Harris og Robert Bates i klippet over artiklen!

Krimi Vidner i chok: Politi likviderer hjemløs