77-årig præst dømt for sexmisbrug

Fortiden indhentede pensionist, der nu skal syv år i fængsel

Den 77-årige pensionerede præst John Charles Hibberd har grund til at se mut ud.

I går blev han idømt syv år og to måneders fængsel for seksuelle overgreb på tre unge drenge for næsten 50 år siden, mens han var præst i den engelske folkekirke.

Dommen faldt i Kingston Crown Court, men politiet mistænker, at den tidligere præst kan have misbrugt flere børn og er klar til at åbne efterforskningen igen:

- Det er ikke usandsynligt, at han har udnyttet flere drenge, og jeg vil opfordre eventuelle andre ofre til at kontakte politiet, siger kriminalassistent Nikky Honey fra Metropolitan Police.

For 15 år siden trak John Charles Hibberd sig tilbage til Isle of Wight, hvor han arbejdede for kirker og frivillige organisationer på øen.

Alterdreng fik sagen til at rulle
I februar 2013 gik en af hans tidligere alterdrenge til politiet og fortalte, at han var blevet sexmisbrugt af præsten, fra han var syv-otte år gammel til han var 12. Det skete, mens præsten arbejdede i den lokale kirke St. james i Gunnesbury i Chiswick.

Under efterforskningen blev to andre ofre identificeret og afhørt af politiet.

Det ene offer, der var kordreng i St. Martin´s Church i West Drayton i 1967, fortalte, at han blev misbrugt af præsten seks eller syv gange, mens han gik til konfirmationsforberedelse.

En tredje dreng blev udsat for overgreb, mens han også var kordreng i St. Martin´s og gik på kirkens skole mellem 1969 og 1970.

John Charles Hibberd blev anholdt i sit hjem på Isle of Wight og afviste beskyldningerne.

Han blev dog tiltalt for seks forhold af seksuelle overgreb på drenge under 14 år mellem 1967 og 1982, og blev fundet skyldig.

- Hibberd udnyttede sårbare unge drenge, som ikke rigtigt forstod, hvad der skete for dem dengang, siger kriminalassistent Nikki Honey i en kommentar til dommen.

- Som i mange sager af denne karakter anmeldte ofrene ikke forbrydelserne, fordi gerningsmanden var en præst sammenholdt med ydmygelsen og deres tro på, at de selv ville komme i problemer, siger Nikki Honey.