78 sigtes for at overtræde forsamlingsforbud

Fredag og natten til lørdag har politiet øst for Storebælt sigtet 78 for at mødes i strid med loven

Følg Krimi

Igen i denne weekend rykkede politiet ud til fester og arrangementer, hvor der var forsamlet flere personer end de fem, der for tiden er tilladt.

En rundringning til landets politikredse viser, at i alt 78 personer fredag og natten til lørdag blev sigtet for at have overtrådt forsamlingsforbuddet.

Med det forbehold, at det ikke er lykkedes Ritzau at komme i kontakt med Sydøstjyllands Politi, er alle overtrædelserne sket øst for Storebælt.

Flest var der i København, hvor politiet har sigtet i alt 56 personer for at overtræde forsamlingsforbuddet.

Først på aftenen fik man en anmeldelse om en større forsamling under Knippelsbro. Her blev ti personer sigtet. En lille time senere blev ordensmagten kaldt til Sydhavnen, hvor 11 personer holdt fest i en roklub.

- Lidt over klokken et får vi en anmeldelse om musik til ulempe i nogle erhvervslokaler i Nyhavn. Det viste sig, at 35 personer var samlet til en fest, fortæller Henrik Brix, der er vagtchef i Københavns Politi.

I Rønne var otte forsamlet i et klublokale fredag eftermiddag. I Nordsjælland sigtede politiet seks personer i Allerød, og i Glumsø på Sydsjælland var otte personer samlet.

De 78 personer kan nu se frem til at modtage en bøde på 2500 kroner hver for at have overtrådt forsamlingsforbuddet.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind