Annonce:
Annonce:

79-årige Kurt blæste af sted med 122 km/t.: Jeg nægter at betale bøden

Den pensionerede kørelærer Kurt Zon fra Sæby i Nordjylland hævder, at en fotovogn holdt ulovligt parkeret, da han blev fotograferet på en landevej, hvor fartgrænsen er 80 km/t

Kurt Zon håber på, at politiet river bøden i stykker, men han tror ikke på det. Den eneste måde, han kan være sikker på at få en dommer til at se på sagen, er ved at undlade at betale. Privatfoto
Kurt Zon håber på, at politiet river bøden i stykker, men han tror ikke på det. Den eneste måde, han kan være sikker på at få en dommer til at se på sagen, er ved at undlade at betale. Privatfoto
Annonce:
Følg Krimi

Man må ikke begå ulovligheder for at afsløre andres ulovligheder.

Sådan siger den pensionerede kørelærer, 79-årige Kurt Zon, til Ekstra Bladet.

Han er arrig over, at færdselsafdelingen hos Nordjyllands Politi har sendt ham et brev, hvor de skriver, at han skal have en bøde på 3500 kroner og et klip i kørekortet for at have kørt mindst 122 km/t på et sted, hvor fartgrænsen er 80 km/t.

Det er ikke så meget den kendsgerning, at Kurt Zon er kørt for hurtigt, som han er sur over. For det indrømmer han, at han har. Men Kurt Zon hævder, at den store varebil, hvor der blev fotograferet fra, holdt ulovligt parkeret i en buslomme på landevejen lige syd for Frederikshavn.

Annonce:

- Det kunne være din datter eller en studerende, der sidder i bilen og tager billeder. Har sådan en helt tilfældig person uden politibeføjelser hjemmel til at parkere ulovligt i en bil, som man slet ikke kan se, tilhører politiet. Det vil jeg gerne have rettens ord for, før jeg betaler den bøde, erklærer Kurt Zon.

Drønede forbi vejarbejde med 144 km/t

Indhenter veninde ved Frederikshavn
Det var 8. januar, at enkemanden Kurt Zon blev blitzet i en af politiets fartfælder. Forinden havde han haft besøg i sit sommerhus ved Sæby af en veninde fra Skagen. Da hun netop havde begivet sig på vej hjemad ud på aftenen, opdagede Kurt Zon, at veninden havde glemt nogle effekter på passagersædet i Kurt Zons bil.

- Så tænker jeg 'hvad gør jeg nu'. Og jeg siger til mig selv, at hun er lige kørt, så jeg vælger at køre efter hende. Så kører jeg lige lovlig frisk til, må jeg indrømme. Men det er søndag aften. Det er en lille smule diset. Der er næsten ingen trafik. Der er ro på. Desuden er der på stedet to spor i hver retning, siger Kurt Zon.

Bilist taget i omstridt fartfælde: Bøden er urimelig

Annonce:

Han opdagede, at han blev blitzet, men satte ikke farten ned af den grund. Og da han nåede Frederikshavn, fik han også indhentet veninden, som fik sine sager tilbage.

- Hun giver sig faktisk til at græde, fordi hun synes, det lidt er hendes skyld, forklarer Kurt Zon.

På vej retur opdagede Kurt Zon fotovognen og hvordan, den holdt i buslommen.

Kræver sagen omkring retten
Kurt Zon har siden modtagelsen af brevet svaret politiet, at han godt kan erkende, at det er ham, der kører bilen. Og han indrømmer også blankt, at han kørte for hurtigt den aften. Alligevel vil han ikke betale, før sagen har været omkring retten, og en dommer har pålagt ham at gøre sådan.

Annonce:

- Hvis jeg skal være helt ærlig, så var det fint i gamle dage, hvor de satte en fotovogn op ved skoler og børnehaver, hvor der var fare på færde. Men det med at man parkerer ulovligt og begår en ulovlighed for at afsløre andres ulvoligheder, det kan jeg ikke sætte mig ind i. Og slet ikke på et sted, hvor der ikke er en åbenlys forklaring på det. Det, politiet har gang i her, er en pengemaskine, siger Kurt Zon til Ekstra Bladet.

Bilister efter bøderegn: Elendig skiltning!

I sin lange karriere som kørelærer har Kurt Zon ikke en eneste gang fået bøde for en færdselsforseelse. Men også for to år siden fik han en bøde. Dengang var den på 1000 kroner. Han kørte 58 km/t. på et sted, hvor fartgrænsen var 50 km/t.

Det er ikke muligt for Kurt Zon at få nedsat bødens størrelse, fordi hans indtægt er for stor i forhold til de vejledende regler for den slags.

Nordjyllands Politi ønsker ifølge Nordjyske Medier ikke at kommentere sagen, før man har undersøgt den nærmere.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Anders Fogh havde næsegrus beundring for kommunist-Kina
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: