80 meter langt fragtskib stødt på grund i Danmark

Et fragtskib indregistreret i Cypern er gået på grund i Faxe Bugt med lange udsigter til at komme fri

Et par hundrede meter fra Fakse Ladeplads Havn ligger et stort fragtskib. Skibet er gået på grund og har faktisk ligget uden for havnen siden mandag.

Det skriver TV Øst.

Fragtskibet, der går under navnet Raga og sejler under Cyperns flag, har havde været i havn for at få fyldt lasten op med kalk. Men da det skulle skibe ud mandag med kurs mod Aabenraa, kom det i problemer under et kraftigt blæsevejr.

- De sejlede fra Faxe Ladeplads og havde en grundberøring, fortæller Lars Skjoldan, der er pressevagt i Værnsfælles Forsvarskommando.

- Så kaster de anker for at vente på bedre vejr, så de kunne sejle videre. Men det her blæsevejr har så betydet, at vandstanden er faldet, og skibet nu står på grunden, siger Lars Skjoldan.

Skibet har altså ligget uden for Faxe Ladeplads Havn siden mandag, og hvad der startede som en let grundstødning har udviklet sig til, at skibet er gået decideret på grund.

Det er nu op til selskabet, der ejer skibet, at finde ud af, hvordan de får det fri.

- De skal have en pram, som de kan sejle derop, så de kan få noget af lasten af, så skibet kommer til at ligge højere, og så man kan sejle det fri, siger Lars Skjoldan fra Værnsfælles Forsvarskommando.

Inden selskabet, der ejer skibet, kan begynde arbejdet med at få det fri, skal de de dog fremlægge en plan for Forsvaret og Søfartsstyrelsen, der skal give grønt lys.

Heldigvis vurderer Værnsfælles Forvarskommando ikke, at hverken skibet eller havmiljøet er kommet tilskade.

- Vi holder bare øje og sørger for, at tingene kører. De skal selv finde ud af, hvordan de kommer fri, og så skal de lave en bjærningsplan, som de skal vise til Forsvaret og Søfartsstyrelsen, som skal godkende den.