83-årig sigtet: Brandmand nær skudt under påsat brand i villa

Mens hus stod i flammer vristede brandmand revolver fra pensionist

Følg Krimi

Flammerne stod ud af vinduerne, da Hovedstadens Beredskab om natten kom frem til en villa på Amager.

Brandfolk trængte ind i huset for at redde husets 83-årige beboer, og da en brandmand kiggede ind på badeværelset, stod der en mand og sigtede på ham med en revolver.

- Det er brandvæsenet, råbte brandmanden, som det lykkedes at få revolveren vristet fra manden. Men i det samme lød et skud, der ramte badekarret.

Revolveren blev smidt i badekarret, mens manden blev reddet ud af det brændende hus og kørt på hospitalet.

I dag blev den 83-årige pensionist fremstillet i Københavns dommervagt, sigtet for selv at have sat ild til sit hus og for at have udsat brandmandens liv for fare, for trusler på livet og ulovlig våbenbesiddelse.

Den 83-årige blev reddet ud af huset med forbrændinger og blev lagt i kunstigt koma på hospitalet, hvor han har været indlagt siden branden den 19. juni 2017 kl. 02.35.

Kort efter branden var lægerne usikre på, om den 83-årige ville overleve. Han blev dagen efter varetægtsfængslet 'in absentia' i dommervagten, men først i dag var han rask nok til selv at møde op i retten.

Havde to våben
Her blev den 83-årige varetægtsfængslet i 17 dage, og fængslingen skal ske på en lukket psykiatrisk afdeling, når der bliver plads. Han kærede fængslingen.

Under retsmødet kom det frem, at den 83-årige foruden revolveren med seks patroner, heraf to afskudte, var i besiddelse af en kaliber 0.22 mm. pistol med skarpe skud.

Branden var påsat som et selvmordsforsøg, og den 83-årige forklarede, at han ikke ønskede at leve mere. Han havde boet i huset i 59 år.

De to våben havde han selv fremstillet for 30 år siden ved at udbore gasvåben. Bortset fra våbenbesiddelsen nægtede den 83-årige sig skyldig, men forklarede meget usammenhængende i retten.

Han sagde, at han havde tændt for alle gasblus for at der skulle komme ild, og at han ville have skudt sig selv.

Men han kunne ikke huske, at han skulle have hældt benzin og petroleum ud i huset. Det havde han dog forklaret til politiet under en afhøring på Rigshospitalet, og på sofabordet i stuen blev der fundet dunke med benzin og petroleum foruden 0.22 mm. pistolen.

Den 83-årige kunne ikke huske, at han skulle have været ude på badeværelset og true en brandmand. Han var blevet røgforgiftet og mærkede ikke, at han var blevet forbrændt.

- Jeg husker ikke mere, før jeg vågner på Rigshospitalet, sagde han i dommervagten.

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.