Årsag til brand i historisk strandhotel klarlagt: - På en måde er jeg lettet

Efter en brand i det historiske Dragør Strandhotel, er årsagen nu klarlagt. En kortslutning i et fladskærms-TV er skyld i branden

Video: Kenneth Meyer

Natten til 9. marts vågnede ejeren af Dragør Strandhotel, Philip Helgstrand, op til en akut besked om, at hans strandhotel står i brand.

Nu har Philip Helgstrand fået svar på, hvad der skabte branden, der er gået hårdest ud over hotellets caféafdeling: Politiet og brandeksperter har konstateret, at der er sket en kortslutning, i det fladskærms-TV, der hang på væggen, hvorefter branden har spredt sig.

Det er det her fladskærms-TV, der er årsag til branden i strandhotellet. Foto: DragørNyheder.dk
Det er det her fladskærms-TV, der er årsag til branden i strandhotellet. Foto: DragørNyheder.dk
 

Ekstra Bladet fanger en hotelejer i et betydeligt bedre humør, efter at han har fået en afklaring på, hvad der har sat hans hotel i brand.

- Jeg er bare glad. Jeg er overrasket over, at det kunne være fjernsynet, men jeg er bare så glad for, at der ikke er nogen, der er kommet til at gøre noget. Der er ikke nogen, der er er skyld i noget som helst.

- På en måde er jeg lettet, siger Philip Helgstrand.

Hotelejeren fortæller, at det har været hårdt at komme ind og se brandskaderne i det gamle hotel, som hans familie har ejet i tre generationer.

Dragør Strandhotel - Danmarks ældste beværtning

- Dragør Strandhotel blev grundlagt cirka år 1200. Det gør hotellet til Danmarks ældste beværtning

- De kongelige afsluttede deres svanejagt med besøg i krostuen i år 1500.

- Kroen blev moderniseret med teatersal og der blev installeret telefon i år 1900.

- Per og Britt Helgstrand gennemførte et generationsskifte 1. januar 2007 med deres yngste søn Philip Helgstrand. Philip Helgstrand var 27 år, da han overtog ledelsen af Dragør Strandhotel.

Kilde: Dragørstrandhotel.dk

Især har det været ubehageligt for Philip Helgstrand, at se hvor store skaderne er op til hans forældres lejlighed, hvor de lå og sov med to af Philips børn, da branden startede.

- Der er næsten ikke noget væg tilbage, så det var tæt på at brænde helt igennem loftet op til lejligheden, fortæller han.

Hotellets caféafdeling, der er hårdest ramt efter branden. Foto: DragørNyheder.dk
Hotellets caféafdeling, der er hårdest ramt efter branden. Foto: DragørNyheder.dk
 

I caféafdelingen kan man se op til himlen, så der er der lang vej igen, siger han. Den bliver dækket af, og så koncentrerer de sig om, at få selskabslokaler, restaurant og køkken op og køre igen.

Philip Helgstrand ved ikke, hvornår hotellet er klar til gæster, men de åbner i hvert fald til sommer. Der er også et selskab den 27. april, som han håber kan gennemføres.

- Nogle dage går det godt, andre dage går det rigtig dårligt, men det er dejligt, at vi er gang med at smide ud og rydde op. Selvom der er lang vej igen, så sker der noget. Vi går seks-syv mand hernede hver dag, så det går forholdsvis hurtigt, siger Philip Helgstrand.

Forsikringen dækker alle brandskaderne, fortæller han til Ekstra Bladet.