Abe bortfører og dræber 12 dage gammel baby

Lokale forsøgte at redde den lille dreng, men da aben slap ham, var det for sent

En abe - ikke den på billedet - gik ind i en nybagt mors hjem og tog hendes 12 dage gamle søn. Foto: Colourbox
En abe - ikke den på billedet - gik ind i en nybagt mors hjem og tog hendes 12 dage gamle søn. Foto: Colourbox

En familie i den indiske by Agra er blevet ramt af en forfærdelig tragedie kun 12 dage efter en lille drengs fødsel.

Den nybagte mor sad i sit hus og ammede den lille nyfødte dreng, da en abe kom ind i huset og snuppede barnet fra hende.

Det skriver blandt andre BBC og The Times of India.

Lokale satte straks efter aben. Men da den efterlod drengen på en nabos tag, var han kommet slemt til skade, og var blandt andet blevet bidt flere steder. Han blødte kraftigt og havde ingen puls, og hans liv stod ikke til at redde, selvom han blev hastet til det nærmeste hospital.

Alt for mange aber
BBC har talt med den afdøde drengs sørgende onkel, Dhirenda Kumar, som fortæller, at der længe har været alt for mange aber i området. Men selvom de har beklaget sig til myndighederne, bliver der ikke gjort noget ved problemet.

- Barnets mor er for knust til overhovedet at tale, siger Dhirenda Kumar.

Også drengens bedstemor, Pushpa Devi, er helt knust, og siger til BBC, at hun og resten af familien aldrig vil komme sig over tabet af spædbarnet.

- Jeg har mistet mit barnebarn. Kun få timer før aben overfaldt vores baby, havde jeg ham i mine arme. Vores baby burde ikke være død. Folk vil tale om det i et stykket tid, og så vil de glemme det. Men vi skal leve med, at vores baby er væk, siger bedstemoren.

Ifølge den lokale politibetjent Ajay Kaushal var den 12 dage gamle dreng blevet voldsomt maltrakteret af aben, da han blev efterladt på naboens tag.

- Aben bed spædbarnets hoved og slap ham først, da folk jagtede den med pinde og kastede sten efter den, siger betjenten til Reuters.