Annonce:
Annonce:

Advarer: Apoteker i udlandet udskifter medicin med narko

I Mexico langer apoteker det potentielt dødbringede stof fentanyl over disken til intetanende kunder. - Ekstremt bekymrende, siger politiker

Annonce:
Følg Krimi

En narko-epidemi i USA har de seneste år taget livet af over tusindvis af amerikanere, som har indtaget det afhængighedsskabende stof fentanyl. 

Stoffet er op mod 50 gange stærkere end heroin og har spredt sig ulovligt i USA, hvor det ifølge avisen Washington Post nu er den største dødsårsag for amerikanere mellem 18 og 49 år.

Nu kan det amerikanske medie Los Angeles Times og forskere fra University of California afsløre, at helt almindelige apoteker i Mexico udskifter smertestillende medicin, der ikke er receptpligtig, med det potentielt dødbringende stof og sælger det til intetanende kunder.

Forsker advarer
Avisens journalister har besøgt forskellige byer i det nordvestlige Mexico for at teste, om det, der bliver langet over disken, også er det, der står på indlægssedlerne.

Annonce:

I alt har avisen sendt 17 forskellige køb til test på et laboratorium. Heraf kom 71 procent af pillerne tilbage med svar, der viste, at de indeholdt noget helt andet end det oplyste.

I byen Tijuana blev piller solgt som det smertestillende og morfinlignende middel oxycodon. I virkeligheden indeholdt de metamfetamin. Og længere sydpå, i turistdestinationerne Cabo San Lucas og San José del Cabo, testede andre smertestillende piller positive for netop fentanyl.

Nok til at dræbe alle amerikanere

Chelsea Shover, en af forskerne fra University of California, er ikke i tvivl om, at udviklingen vil koste menneskeliv:

- Hvis du har kopiprodukter, der indeholder fentanyl, har du også kunder, der vil købe og indtage dem og dø, udtaler Shover.

Også det demokratiske kongresmedlem David Trone kalder afsløringen for 'ekstremt bekymrende', skriver avisen.

Kan slå ihjel
I slutningen af 2022 kunne det amerikanske narkopoliti, DEA, fortælle, at det på blot ét år havde beslaglagt fentanyl i en mængde, der svarer til 379 millioner dødelige doser.

Det er nok til at dræbe alle amerikanere.

Ung teenage-skuespiller døde: Nu er årsagen offentliggjort

Overdoser eksploderer blandt teenagere i USA

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: