Annonce:
Annonce:

Advarer: Ny farlig trend breder sig

Tramadol er ifølge behandlings- og rusmiddelcentre blevet et populært rusmiddel blandt unge

Annonce:
Følg Krimi

Alvorlige bivirkninger og voldsom afhængighed.

Det er, hvad unge mennesker risikerer at mærke, når de indtager det morfinlignende stof tramadol, som er blevet et populært rusmiddel blandt unge helt ned til 13 år.

Det skriver Jyllands-Posten, som fortæller, at kommuner landet over har oplevet flere unge, som er blevet afhængige af pillerne.

Samtidig oplever politiet ifølge mediet, at tramadolpillerne bliver solgt på sociale medier.

Ny målgruppe
Jyllands-Posten har talt med flere fagfolk, som giver udtryk for alvorlig bekymring for udviklingen med det smertestillende middel.

Annonce:

- Vi ser en voksende gruppe af mennesker under 30 år, der henvender sig med en afhængighed af tramadol. En større del heraf er en målgruppe, som vi ikke tidligere har haft. Unge, der går på uddannelser, hvor der ikke er en historik med svære problematikker, siger afdelingsleder i Rusmiddelcenter Aarhus Morten Aagaard til mediet.

Han bakkes op af ledere fra andre misbrugs- og rusmiddelcentre samt rusmiddelkonsulenter i kommunerne.

Markant stigning
Både Københavns og Østjyllands Politi har kendskab til stoffet og har den seneste tid beslaglagt større mængder tramadolpiller.

Østjyllands Politi fortæller til Jyllands-Posten, at de har oplevet en markant stigning i antallet af sager med pillerne, siden tramadol i april 2022 blev kategoriseret som et euforiserende stof.

Også i andre politikredse er tramadolpiller blevet fundet.

I Retten i Hjørring startede en retssag mod en 43-årig mand, som blandt andet blev fundet i besiddelse af 17.000 tramadolpiller i sidste uge. Ifølge anklageskriftet antages det, at manden havde til hensigt at videresælge pillerne.

I slutningen af november 2022 blev en 23-årig mand fundet i besiddelse af 14.000 tramadolpiller, da han rejste fra Tyskland til Rødbyhavn i bus.

Annonce:

Vigtigt at få hjælp
TV 2 Kosmopol beskrev i februar, hvordan flere eksperter advarede mod de morfinlignende piller og understregede, at det er vigtigt, at man søger lægefaglig hjælp, hvis man er blevet afhængig af pillerne.

Det kan nemlig være farligt at stoppe fra den ene dag til den anden, og det kan medføre voldsomme abstinenser.

Derfor bør man få hjælp til nedtrapning.

Ærlige kendte: Læs om livet med sprut og stoffer

Præsten Thomas Gotthard forsøgte igennem et spind af løgne og sms'er at slippe afsted med at slå sin kone ihjel. Hør mere i 'Afhørt' om 'Præsten fra helvede' herunder

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Mystisk mordkomplot

Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:

TILTALE

Annonce:
Annonce: