Advarsel mod kraftig vind

Vinden er så kraftig tirsdag morgen, at der er udsendt varsler på Storebæltsbroen og Ny Lillebæltsbroen

Følg Krimi

Der er udsendt et varsel om kraftig vind på både Storebæltsbroen og Ny Lillebæltsbroen.

På Storebæltsbroen anbefaler man ligefrem, at vindfølsomme køretøjer lader være med at køre over broen, så længe vinden er kraftig, og der er sat en hastighedsbegrænsning på 80 kilometer i timen.

Det oplyser Vejdirektoratet på deres hjemmeside.

- Lige nu blæser det fra syd. Det er problemet lige nu. Det blæser igennem Storebælt med hård vind til hård kuling, og der er kraftige vindstød, fortæller Lars Henriksen, vagthavende meteorolog ved DMI.

På Storebæltsforbindelsen gælder varslet til og med klokken ti, mens man forventer, at vinden på Ny Lillebæltsbroen aftaget i løbet af morgenen.

Den vagthavende meteorolog ved DMI vurderer også, at blæsten aftager i løbet af dagen. Men den aftagende blæst vil blive erstattet af endnu vildere i vejr i løbet af dagen.

- Lige nu er der er en front, der er ved at passere landet, og så kommer der lidt sol, men så går det i gang igen i aften.

I løbet af aftenen kommer der frisk vind til kuling, nogle steder helt op til hård kuling. Nogle steder vil blæst ligefrem være stormende kuling, og der kan komme vindstød med stormstyrke.

Den kraftige blæst kan også have betydning for vandstanden rundt omkring i landet. DMI advarer selv om forhøjet vandstand i Vadehavet, hvor vandet kan ende med at være tre meter over den normale vandstand.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+