Advarsel sendt til forkert mail: Fire minutter senere eksploderer bomben

Efter selvmordsbomberne i Bruxelles-lufthavnen Zaventem sendte politiet en advarselsmail, men til den forkerte mailadresse

Se billeder og hør mere her

De belgiske myndigheder er i øjeblikket i gang med at granske, hvad der skete i forbindelse med det grusomme angreb i Bruxelles 22. marts.

32 mennesker mistede livet, men nu har myndighederne fået nye oplysninger om en stor brøler.

Bomberne i lufthavnen gik af klokken 07.58, men først 09.07 fik chefen for metronettet i Bruxelles, Jo Decuyper, en advarsel om, at de skulle evakuere samtlige stationer i den belgiske hovedstad.

Eneste problem var bare, at politiet havde sendt mailen til hans private mailadresse og ikke hans arbejdsmail, og derfor så han aldrig mailen.

Det fortæller han i fredagens udgave af den belgiske avis De Staandard.

En belgisk kampklædt soldat står vagt foran en café i Bruxelles den 22. november, efter sikkerheden i landet blev hævet kort som følge af terrorangrebene i Paris. (Foto: REUTERS/Yves Herman) Terror To mistænkte bag Bruxelles-angreb sigtet for terror

For sent
Ifølge chefen for jernbanepolitiet kom meldingen så sent, at mail-brøleren ikke har haft nogen betydning.

- Selv hvis jeg havde haft en knap, der kunne stoppe al trafik og evakuere stationerne, så ville angrebet alligevel have været uungåeligt, siger Jo Decuyoer til De Staandard.

Terror Voldsom video: Her sprænger Paris-bomber sig selv i luften

Chefen oplyser også, at han naturligvis ikke holdt øje med sin private mail efter angrebene i Zavantem lufthavn, men at han anerkender, at der er noget grueligt galt.

Angiveligt tager det mindst en halv time at lukke og evakuere lufthavnen.

300 sårede
Terrorangrebene fandt sted d. 22 marts i den belgiske hovedstad. Først eksplodere to bomber i Zavantem Lufthavn og lidt over en time senere gik endnu en bombe af i Maelbeek Metrostation.

Omkring 300 mennesker blev sårede, mens 32 mennesker mistede livet.

Her ses tre af gerningsmændene af i lufthavnen inden angrebet (Foto: Belgisk Politi)
Her ses tre af gerningsmændene af i lufthavnen inden angrebet (Foto: Belgisk Politi)

Angiveligt stod brødreparret Khalid og Ibrahim el-Bakraoui bag bomberne i lufthavnen, mens også Najim Laachraoui, Mohamed Abrini og Osama Krayem også deltog i angrebene. De to sidstnævnte er blevet pågrebet af belgiske politi.

Islamisk Stat har taget skylden for blodbadet.